Zdravlje

DA SRCE PREPUKNE! DJEČAK (7) SANKAMA PODLETIO POD KOLA: Krili su sanke od njega jer su se bojali da se ne povrijedi, on ih pronašao i poginuo!

Napisao A. K.

Sedmogodišnji Jovan Savić poginuo je juče u niškom naselju Nikola Tesla, kada je tokom sankanja podletio pod „ford mondeo“ kojim je upravljao Ivica Đ. (39) iz sela Lalinac. Nezapamćena nesreća dogodila se u 12.35, kada je dječak spuštajući se niz sokak u kom je živio izletio na Radikinski put i udario u automobil koji se kretao iz pravca Niša.

Pukom srećom izbjegnuta je još veća tragedija jer je Jovanova drugarica pala sa svojih sanki prije nego što su i one udarile u auto.

Mišel Stanković, koji je među prvima došao na mjesto nesreće, jedva je uspio da prozbori nekoliko riječi o tragediji.

– Od komšinice sam čuo da je Jovan povrijeđen, pa sam vjerovao da je živ. Kad sam izašao, vidio sam svašta… Vidio sam ono što nije trebalo da vidim, i ja imam djecu… Ležao je na ulici, nepomičan… Ne mogu da pričam, ne mogu… – kazao je potreseni čovjek, nakon čega se rasplakao.

U kuću porodice Savić odmah su počeli da pristižu rođaci i prijatelji da bi se njegovim roditeljima Mileni i Daliboru našli u najtežim trenucima. Među njima je bio i Nebojša Grozdanović, ujak stradalog mališana.

– Jovan je tek pošao u prvi razred. I danas je bio u školi, pa je jedva čekao da dođe kući da se sanka. Kući ga je uvijek dovodio deda, jer se brinuo da mu se nešto ne desi na putu od škole, pa je tako bilo i danas. Kako sam od njega čuo, sanke su bile sakrivene jer su se bojali da se ne povrijedi jureći niz strmu ulicu.

Međutim, on ih je pronašao i sa jednom djevojčicom otišao na snijeg. Ne znamo tačno šta se desilo, izbezumljeni smo… Prvo što sam čuo je da je povrijeđen, nadao sam se da mu je Bog dao šansu, ali nije bilo tako. Nije imao sreće, toj djevojčici su sanke skroz polomljene, ali ona je pala i spasla se, a njegove sanke su cijele, a on je poginuo – priča ožalošćeni ujak.

Tijelo mališana poslato je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Po okončanju svih istražnih radnji, biće donijeta odluka o eventualnom podnošenju krivične prijave protiv vozača automobila.

(Kurir)

Komentari

komentara