Zdravlje

SKANDAL U BOLNICI: Mladić umro od sepse! Liječili mu hematom na leđima, a nisu vidjeli da je puklo debelo crijevo

Napisao H. H.

Doktori Opšte bolnice u srbijanskom Kruševcu danima su Saši Ćurčiću (24) iz sela Osreci kod Brusa liječili kao lakšu povredu hematom na donjem dijelu leđa, a i pored svih snimanja i analiza nisu vidjeli da mu je puklo debelo crijevo, zbog čega je dobio sepsu i u strašnim mukama preminuo, tvrde za “Kurir” članovi njegove porodice.

Njegova supruga Nataša Ćurčić i rođena sestra Silvana Blažić prikupljaju medicinsku dokumentaciju, nakon čega će podnijeti tužbu protiv bolnice u Kruševcu zbog nesavijesnog liječenja. Objašnjavaju da je Saša u petak, 21. decembra 2018, otišao u šumu da siječe drva, kada se jedna grana odlomila i udarila ga po zadnjici. Zbog bolova, odmah je otišao u bolnicu, gdje su mu doktori konstatovali, kako kažu, lake povrede lumbalne kičme od udarca drveta, usljed čega mu se stvorio hematom na zadnjici. Ostao je na odjeljenju ortopedije, ali mu se stanje pogoršavalo te su mu tek u ponedjeljak, 24. decembra, operisali hematom. Saši i dalje nije bilo dobro, pa je 27. decembra prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gdje je 8. januara preminuo od sepse.

“Saše više nema i znam da ništa ne može da ga vrati, ali pravdu zaslužuje i odgovorni za njegovu smrt moraju biti kažnjeni”, priča za “Kurir” plačnim glasom Sašina supruga Nataša (24), koja je zbog, kako sumnja, nesmotrenosti doktora ostala samohrana majka trogodišnje djevojčice Eme:

“Gledala sam svakog dana kako povraća i pitala zašto je to tako, a doktori su rekli da je to zbog šoka koji je doživio i jer se uplašio kada je vidio to drvo kako pada”.

Sašina sestra Silvana takođe ne može da vjeruje da doktori u Kruševcu danima nisu mogli da uoče uzrok Sašinog lošeg zdravstvenog stanja.

“Oni su uništili čitavu jednu porodicu. Čim je Saša primljen u bolnicu, urađeni su mu rendgen i skener, ali nisu vidjeli da mu je puklo debelo crijevo, kako su to na istom snimku kasnije uočili doktori u Beogradu. Tek kada su mu 24. decembra operisali hematom i osjetili jak smrad, uradili su mu kolonoskopiju i samo sanirali debelo crijevo. Iako se Saši stanje i dalje pogoršavalo, odbijali su da ga pošalju dalje sve dok nismo potegli privatne veze. Čim je 27. decembra u teškom stanju prebačen na hiruršku kliniku Urgentnog centra u Beogradu, doktori su odmah utvrdili da je dobio sepsu koja se proširila.”

Direktorica Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić kaže da je odmah naložila da se uradi unutrašnja provjera kvaliteta stručnog rada u vezi sa Sašinim liječenjem i da je taj postupak kontrole u toku. Iz Ministarstva zdravlja takođe su poručili da su poslali zdravstvenu inspekciju u obe zdravstvene ustanove – u Kruševac i u Urgentni centar.

Komentari

komentara