Zdravlje

Prvi put o pregaženim djevojkama: Evo šta je Sanjin Sefić poručio iz pritvora!

Napisao H. H.

Sanjin Sefić koji je osumnjičen za tragično ubistvo dvije djevojke u centru Sarajeva uputio je preko svog advokata po službenoj dužnosti Dejana Koprića iskreno žaljenje i saučešće porodicama Selme Agić i Edite Malkoč.

“Kazao mi je da prenesem njegovo iskreno žaljenje i saučešće nesrećnim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u saobraćajnoj nesreći“, rekao je za Klix.ba Koprić.

On je dodao da je Sefić koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu tražio ljekarsku terapiju za smirenje. Kako kaže, Sefić danas nije imao nikakvih posjeta u pritvoru.

“Pozitivno se izjasnio prema državi BiH i izjavio je da će sarađivati sa bosanskohercegovačkim organima. Procedura mora ići svojim tokom i on ne može tražiti istog momenta da bude izručen“, kazao je Koprić.

Koprić je rekao kako nema nikakvih novih informacija koje se odnose na proces ekstradicije osim što se Ministarstvo pravde Srbije oglasilo da je dobilo dokumentaciju iz Bosne i Hercegovine.

“Oko 13 sati bio sam u sudu i ništa još uvijek nije stiglo u Viši Sud u Novom Sadu. Nemam informaciju o tome da li je u toku dana išta stiglo“, rekao je Koprić.

Podsjećamo, djevojke Selma Agić i Edita Malkoč smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći u centru Sarajeva kada ih je Sanjin Sefić udario automobilom i pobjegao sa mjesta nesreće.

On je dan poslije napustio BiH i ušao na teritoriji Srbije preko Graničnog prijelaza Uvac. S obzirom na to da su granični policajci pustili Sefića da napusti BiH uprkos tome što ih je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo informisalo da traga za njih, Granična policija BiH suspendovala je četiri osobe.

Komentari

komentara