Zdravlje

Između 12 i 17 °C – Vremenske prilike: Kiša, pljuskovi i grmljavina!

Napisao admin

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Kiša (foto: cure.ba)

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 22 °C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 10 °C, a najviša dnevna oko 16 °C.

Jutros se u većem dijelu BiH saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, ali bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Ovako vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Dodatno, na dionicama u kotlinama upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla-Srebrenik, Jablanica-Mostar,  Livno-Kolo, Kupres-Bugojno i Lašva-Zenica.

Zbog saniranja pružnog prelaza u Blažuju, do 13.10. saobraćaj je na Zapadnom prilazu gradu zatvoren u smjeru Sarajevo-Mostar, pa se u suprotnom smjeru odvija dvosmjerno. U drugoj fazi radova (od 13. do 15.10.) radovi će se izvoditi u smjeru Mostar-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

cure.ba

Komentari

komentara