Zdravlje

Novi slučaj koronavirusa u Travniku, zaražena osoba bila na proslavi u Konjicu

Napisao H. H.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu večeras je utvrđen još jedan pozitivni test na koronavirus i to kod pacijenta iz Travnika

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu večeras je utvrđen još jedan pozitivni test na koronavirus i to kod pacijenta iz Travnika, potvrđeno je za “Klix“. Time se ukupan broj zaraženih u našoj državi popeo na 94.

Testirano je 11 uzoraka, a samo jedan je bio pozitivan i to onaj iz Travnika. Radi se o osobi koja je bila prisutna na proslavi godišnjice firme Igman u Konjicu na kojoj se zarazilo više osobe uključujući i direktor ove kompanije Đahid Muratbegović.

Ostalih sedam testova iz Travnika, te po jedan iz Sarajeva, Goražda i Zavidovića bili su negativni.

Situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini je sljedeća:

Banja Luka – 45, Sarajevo – 3, Mostar – 7, Zenica – 4, Konjic – 10, Čelinac – 3, Laktaši – 2, Bihać – 4, Tešanj – 2, Orašje – 1, Goražde – 3, Srbac – 1, Prnjavor – 1, Ribnik -1, Modriča – 1, Bosanska Dubica-1, Prijedor – 1, Bijeljina – 1, Derventa – 1 i Bosanska Gradiška – 1, Travnik – 1.

U Bihaću je danas potvrđen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o žena koja je imala više od 70 godina i koja je bila hronični bolesnik.

Komentari

komentara