Zdravlje

SALMONELA U VINKOVCIMA? – SVATOVI ZAVRŠILI U BOLNICI, MEĐU NJIMA I MLADENCI: ‘Ovo je čista katastrofa, od hrane je stradalo više od 100 ljudi’

Napisao admin

Najmanje 60 osoba zatražilo je prošlog vikenda zdravstvenu pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima zbog probavnih smetnji, a sumnja se da su zaraženi salmonelom, potvrdila je u utorak ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.


Foto: arhiva

Hrana iz svadbene dvorane

Većina zaraženih puštena je nakon pružene pomoći kućama, a svi su, kako se neslužbeno doznaje, bili gosti istih svatova koji su prošlog vikenda održani u jednoj od svadbenih dvorana u Vinkovcima koje organiziraju takve proslave i nude vlastitu hranu i piće.

Jedan od uzvanika na svadbi je bio 53-godišnji Zoran Mokso Marunček iz Vinkovaca. Prema onom što je ispričao za 24sata,  on je na svadbi jeo samo meso, i to pohanu piletinu u umaku od gljiva s rižom.

“Ma, ja sam još i dobro prošao. Eno u bolnici još leže mlada i mladoženja, kao i mladoženjini roditelji i još najmanje 40 drugih svatova. To su oni s najgorim simptomima. Ovakvih, koji su iz bolnice pušteni kućama, je znatno više, a što li je tek s brojnim svatima koji su na svadbu pristigli iz Zagreba i Hercegovine. Ovo je čista katastrofa, usuđujem se reći da je više od stotinu ljudi stradalo od hrane na svadbi na kojoj je bilo oko 250 ljudi”, priča Marunček.

Ugostitelj: Ne bježimo od odgovornosti

Nitko iz obitelji mladenaca, koji trenutno leže na zaraznom odjelu vinkovačke bolnice, nije bio raspoložen za razgovor dok ne saznaju konačne razloge trovanja. Zasad se tek sumnja u salmonelu.

Ana Nikolić, pomoćnica voditeljice Sale Barun Trenk, u utorak nije htjela ništa komentirati, jer i oni čekaju rezultate mikrobioloških nalaza.

“Mi smo svjesni svoje odgovornosti, ne bježimo od javnosti, ali pričekajte samo da i mi saznamo što se točno dogodilo”, rekla je Ana Nikolić.

net.hr

Komentari

komentara