Zdravlje

DETALJI UBISTVA U MOSTARU – Džani sa svojim ubicom susret dogovorio na Facebooku!

Napisao admin

– Zovi mi tatu i mamu, umirem, ubo me u srce! To je posljednje što se moglo čuti od ubijenog 22-godišnjeg mladića Džanija Balića (na slici) – prepričavali su mještani mostarskog sjevernog naselja Bijelo Polje, zaseoka Livač. Njega je preksinoć u blizini džamije dva puta kobno u leđa kuhinjskim nožem ubo 16-godišnji Mustafa Tucaković, učenik drugog razreda srednje škole.


Đani Balić

Maloljetnik je nakon toga pobjegao u brdo, ali se već nakon pola sata predao pristigloj policiji, piše Večernji list BiH.

 

– Kad su ga upitali šta je to uradio, on im je odbrusio: Neka sam! Taj 16-godišnjak je problematično dijete, govorili su mještani koji su, s druge strane, redom žalili za Džanijem, studentom treće godine fakulteta.

 

Nakon što su oštro razgovarali preko FB-a, dogovorili su se vidjeti kod džamije i riješiti probleme u “četiri oka”. Mustafa je poveo i brata, a tu su se našla i još četvorica, koji su svemu svjedočili.

 

– Ma svaka majka bi ga poželjela. Momak je bio odličan. Nije se ničim isticao, imao je svoj put. Bavio se nogometom, a viđali smo ga i u teretani. Otac mu je poznati lokalni zubar i dijete je imalo sve uvjete za uspjeh u životu. Osim roditelja, koji su u kobno vrijeme bili na obližnjem Ruištu, iza njega su ostali mlađi brat i sestra – kažu uznemirene komšije unesrećene porodice Balić, negodujući na uhapšenog maloljetnika te smatrajući da će ga odmah pustiti kući zbog njegove maloljetnosti.

 

– Na žalost, za takve kod nas nema ustanova. Doznali smo da taj ima četiri Facebook profila i puna su oružja i nasilja. Vodio je psa rotvajlera po selu i širio strah među djecom. Od njih je uzimao novac pa su ga svi zaobilazili.

 

To je i bio motiv kobnog sukoba. Nakon što su oštro razgovarali preko FB-a, dogovorili su se vidjeti kod džamije i riješiti probleme u “četiri oka”. Mustafa je poveo i brata, a tu su se našla i još četvorica, koji su svemu svjedočili. Džani mu je rekao da ne maltretira djecu, a među Mustafinim ‘žrtvama’ je bio i njegov mlađi brat, te da im ne otima novac, da bi mu ovaj odgovorio da se to njega ne tiče, pa je nakon razmijenjenih grubi riječi posegnuo za nožem s dugom oštricom, koji je vjerojatno ponio od kuće, i čim se Džani okrenuo, zario ga dva puta u leđa pa pobjegao. Do kilometar udaljenog brda je odbacio krvavi nož, koji je policija i sutradan pokušavala naći.

 

Izvor: senzacija.ba/ekskluziva.ba

cure.ba

Komentari

komentara