Zdravlje

OVO je razlog ZLOČINA u Rakovici: Stručnjaci otkrivaju MOTIVE monstruoznog ubistva žene i djeteta!

Napisao A. K.

Nakon ubistva žene i četvorogodišnjeg sina koje je počinio muškarac Marko Nikolić koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević rekla je da stanje postaje alarmantno.

 Ne znam šta da mislim, ali ovo se dogodilo u isti dan, u isto vrijeme kao što se dogodio i slučaj na Novom Beogradu, kao da se radi o planiranom ubistvu – rekla je ona. Stanojević ne isključuje i mogućnost da su vremenske prilike dodatno uticale na ponašanje ljudi, iako ističe da se najveći broj žrtava u Sigurnu kuću javlja u martu i septembru, baš kada se vrijeme menja.

 

Ona je navela da je “potpuno očajna“ jer je žrtva nečija majka, nečija kćerka, koja je nastradala bez razloga.

 

Ona je upozorila da je stanje alarmantno i da je od početka godine do današnjeg dana u porodičnom nasilju život izgubilo 19 žena i jedno dijete. Poređenja radi, prošle godine u ovo doba bilo je 11 žrtava.

 

– Ja lično mislim da treba da promijenimo nešto i da se Centri za socijalni rad zatvore na nekoliko dana dok se u svima ne postavi obezbjeđenje. Mora postojati obezbjeđenje i za one koji u centre dolaze, ali i za one koji u njima rade – navodi Stanojević.

 

Takođe, smatra da bi trebalo prekinuti praksu viđanja razdvojenih roditelja sa djecom u tzv. kontrolisanim uslovima jer to, očito ne daje nikakve rezultate i treba naći neko drugo i dugoročnije rješenje.

 

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je ovaj zadnjii zločin, kao i onaj koji se dogodio na Novom Beogradu – “ubistvo iz strasti“.

 

– To su egositi, narcisoidne ličnosti koje u toj ženi koja misli o njima loše vide odraz u ogledalu i žele to ogledalo da razbiju. Nisu djeca važna u njihovim shvatanjima, važna je majka, ta žena koja im je pokazala kako ih gleda – smatra Nikolić.

 

On napominje da vjeruje da će ovakvih slučajeva na žalost biti i dalje, jer kako kaže “ne možemo zakonom i Ustavom da nekome ko se već ostvario kao roditelj zabranimo viđanje djece“.

 

On pak vjeruje da je neophodno raditi na preventivi i u ovakve ustanove uvesti nadzor.

SrbijaDanas.rs

Komentari

komentara