Zdravlje

Tuga – POTRESNE SCENE NA ISPRAĆAJU TRUDNICE (25) koja je umrla zajedno sa bebom u zeničkoj bolnici

Napisao admin

U Žepču je jučer na mezarju iznad Željezničke stanice obavljena dženaza 25-godišnjoj Almi Halilović, koja je u srijedu, tokom poroda u Kantonalnoj bolnici Zenica, umrla zajedno s jednom njenom bebom – blizancem.


U prisustvu članova porodice, rodbine i prijatelja te brojnih građana Žepča, u mezar su Almu, zajedno s njenom bebom, spustili otac Sefer, muž Amel i daidža Ekrem. Tuga i bol koje su zadesile porodice Mehić i Halilović teško se mogu riječima opisati.

Otac Sefer kaže da je u bolnicu poslao zdravo dijete i, u iščekivanju da mu se vrati i u njegovu kuću unese radost života, “doktori su je vratili na tabutu”. I pored činjenice da je kao uzrok smrti navedena plućna embolija, Almin otac i dalje krivi doktore, smatrajući da bi ona i unuk danas bili živi da je rađen carski rez, kako su prije poroda i najavili.

“S obzirom na to da je nosila dvojke, prije poroda oni su zetu rekli da će kćerku poroditi carskim rezom, jer je to bilo sigurnije i za majku i za bebe. Zašto su odustali od toga, ne znam, ali znam da su mi ubili dijete, da su mi ubili moj život”, kaže ožalošćeni otac Sefer.

Druga preživjela beba još se nalazi na Pedijatrijskoj klinici UKCS-a. Dedo Sefer i otac Amel su tokom prekjučerašnjeg dana obilazili bebu, a ljekari su im rekli da je dobro i da još neko vrijeme, iz predostrožnosti, treba biti u bolnici.

Kako nam je kazao Sefer Mehić, smatra da su preživjelu unuku prebacili u Sarajevo samo da bi smanjili pritisak na zeničke ljekare. Porodice Mehić i Halilović čitav slučaj predale su Tužilaštvu ZDK, od kojeg očekuju da istraži sve okolnosti Almine smrti, piše “Doznajemo“.

Podsjećamo, Alma i Amel su prije 15 dana doputovali iz Italije, gdje je on radio. Ni ne sluteći da bi se mogla desiti tragedija, planirali su da se Alma porodi u BiH. Budući da je nosila dvojke, vjerovali su da će im uz pomoć roditelja u početku biti lakše podizati bebe.

doznajemo

Komentari

komentara