Zdravlje

Ova tinejdžerka se samo srušila u školi i umrla: RAZLOG JE ŠOKANTAN!

Napisao A. K.

Jasmine Beever (16) se jednog dana srušila u učionici i više joj nije bilo spasa. Uzrok je bila velika količina kose koju je pojela.

Naime, ova tinejdžerka imala je neobičan poremećaj – često je žvakala sopstvenu kosu, koja se nakupila u tolikoj količini u njenom želudcu da joj je blokirala probavni sistem.

Jasmin je tada dobila peritonitis, upalu tankog sloja tkiva u abdomenu, jer je grumen kose u njenom organizmu postao infektivan i uzrokovao čir koji je pukao. Tada su djevojčici otkazali svi vitalni organi, prenosi “Novi“.

Cijela tragedija se dogodila dok je Jasmin bila u školi. Ona se samo odjednom srušila na pod.

Momentalno je došla ekipa hitne pomoći koja je uspjela jednom da je oživi na 15 minuta i preveze je u bolnicu, ali ipak joj nije bilo spasa.

Rapunzelov sindrom

Ime je dobio po bajki braće Grim, “Zlatokosi”. Radi se o poremećaju, koji obično prati trihotilomaniji – kompulzivno čupanje sopstvene kose. Oboljeli često sisaju i jedu kosu sa svoje glave, a okidač ovakvom, često nesvjesnom, postupku najčešće je stresna situacija.

Simptomi su nagli gubitak na težini, smanjen apetit, dijareja, ali i mnogi drugi. Čak 70 odsto pacijenata su djevojčice starosti ispod 20 godina. A, ovaj poremećaj često je i pratilac težih trauma u životu.

Komentari

komentara