Zdravlje

Umjesto svadbe, roditelji spremaju sahranu – Njihova ljubav je tragično prekinuta!

Napisao admin

Jovanu Lekin (25) prošlog petka pokosio je kolima i na licu mjesta ubio Tomislav Petrović (48), zvani Vinetu, vozeći bez vozačke dozvole, mortus pijan, neregistrovani automobil.


U ponedjeljak, na dan njene sahrane, trebalo je da polaže završni ispit na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Umjesto da se radujemo njenoj diplomi i planiranom vjenčanju s vjerenikom Miloradom Šuputom, kojeg je bahati seoski đilkoš pokosio zajedno s njom, ostaje nam da se molimo za njenu dušu i oporavak Milorada, za čiji se život bore ljekari u Urgentnom centru u Novom Sadu – kaže njen brat Vladimir.

 

 

Vladimir Lekin stigao je iz Toronta, gdje se sa suprugom skućio i radi u prestižnoj informatičkoj kući, da se oprosti od sestre i da bude uz neutješne roditelje, Slobodanku i Slobodana.

 

 

 

– Umjesto na svadbeno veselje koje je nakon diplomiranja planirala, sestru mezimicu sam sahranio. Svakodnevno smo preko Skajpa i Fejsbuka kontaktirali. Početkom prošle godine bila je kod nas u Kanadi. Znao sam u potaji da joj je velika želja bila da posjeti Kubu, pa joj je turistički aranžman za obilazak te države, koji sam joj priredio, bio velika radost – objašnjava Vladimir.

 

 

 

Pored sporta, kojim se aktivno bavila s vjerenikom, koji je profesor fizičke kulture, pisala je pjesme, radovala se životu. Ona i njen Milorad (34) razmišljali su da se odsele u Kanadu.

 

 

 

„Pripremao sam im garantna pisma i papire za zaposlenje“, dodaje brat.

 

 

 

– Te večeri Jovana je nakon nekoliko dana ležanja u postelji zbog prehlade izašla iz kuće da se prošeta sa vjerenikom. Život joj je prekinuo čovjek koji je desetak minuta prije nego što ih je pokosio pio ispred seoske prodavnice – kaže Vladimir.

 

 

 

Osumnjičeni Petrović, vozeći brzinom većom od 120 kilometara na sat, udario je Jovanu i Milorada. Ona je odbačena više od 20 metara, a Milorad se kroz vjetroban auta zaglavio na prednjem sjedištu. Jovana je na licu mjesta preminula, Milorad je prebačen u kikindsku bolnicu, pa u Novi Sad.

 

 

– Od siline udarca povrijeđena mu je glava, slomljena noga, nekoliko rebara, hirurški mu je odstranjena povrijeđena slezina – dodaje Vladimir.Milorad je životno ugrožen, rekla je Dušana Vučinić, portparolka KC Vojvodina. Zbog povrede glave i hematoma i dalje je u nesvjesnom stanju

kurir

Komentari

komentara