Zdravlje

PLAČ I JAUCI, MAJKA UZVIKIVALA – GDJE JE MOJE DIJETE – Mladić ispraćen uz pjesmu “Tiho noći“!

Napisao admin

Đuro Rokvić (20), jedan od petorice mladića koji su u petak, rano ujutru poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda kod Batajnice, sahranjen je jučer na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.


Nesreca (Foto: Arhiva)

Mladića su na vječni počinak ispratili majka Slađana, otac Aleksandar i brat Stefan, a posljednjem ispraćaju prisustvovalo je oko 400 ljudi.

Jecaji majke Slađane, brata i oca lomili su se u vazduhu dok se u ime porodice, pored njegove vječne kuće opraštao jedan od njegovih drugova.
 
– Dragi Đuro, kako da podnesemo što te nema? Kako da se pomirimo sa tim da nam se više nikada nećeš odazvati? Mamio si nam osmijehe iz zadnje klupe, u kojoj si sjedio i uvijek ćemo se okretati u nadi da ćeš i dalje sjediti na tom istom mjestu. Bio si uvijek nasmijajan, vedre naravi i imao si velike planove koji su sada, nažalost, prekinuti. Ispraćamo te sa bolom, ali to ne znači da se opraštamo, jer ćemo, dok gledamo u nebo, uvijek vidjeti tebe i ti ćeš za nas uvijek biti primjer dobrog prijatelja – rekao je između ostalog prijatelj nastradalog mladića.
 
Skrhana Đurina majka Slađana je sve vrijeme odmahivala glavom i ponavljala:
 
-Ovo nije moguće, gdje je moje dijete?- dok je suprug pridržavao da ne padne.
 
Nastradali mladić je sahranjen u bijelom kovčegu uz zvuke pjesme “Tiho noći moje zlato spava”, koju je odsvirao orkestar. Sa prvim taktovima pjesme grobljem su se prolomili plač i jauci i nije bilo toga ko nije zaplakao.
 
Policija je u toku jučerašnjeg dana indentifikovala Petra Đušića (19) iz Beograda kao petu žrtvu ove teške saobraćajne nesreće. Kako saznajemo stradali Đušić, koga su zvali Peka, živio je sa majkom Gordanom i starijom sestrom Jovanom u beogradskom naselju Medaković, a otac mu je preminuo prije nekoliko godina. Na vratima porodice Đušić jučer je stajala čitulja stradalog Petra

alo.rs

Komentari

komentara