Zdravlje

DIPLOMIRALI, PA NASTARADALI – Potresne fotografije s mjesta gdje su poginula petorica mladića, vozilo išlo 220KM/H!

Napisao admin

Petorica drugova poginula su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda kod Batajnice. Nesreća se dogodila oko 3.30 sati u noći između četvrtka i petka, kad je „audi A3“ u kojem su mladići bili velikom brzinom uletio u dio puta koji je zbog radova zatvoren za saobraćaj i zakucao se u nadvožnjak u izgradnji.


Nesreća (Foto: Kurir)

U teškom sudaru poginuli su devetnaestogodišnjaci Luka Bojović, Petar Ilić i Tomislav Savić, Đuro Rokvić (20) i njihov zasad neidentifikovani prijatelj. Nakon nesreće kazaljka na brzinomeru zaustavila se na 220 kilometara na sat.

– Momci su u četvrtak uveče bili na žurki u Domu omladine, a oko tri sata odlučili su da krenu za Novi Sad. S njima su krenula još dva druga, koji su sjeli u gepek, ali na kraju su odustali od puta – kaže naš sagovornik.

Kad su stigli do nove Batajničke petlje, koja nije u funkciji, umjesto da idu obilježenom trakom, produžili su trakom koja je zatvorena za saobraćaj.

– Nakon što je vozač prošao barikade, išao je pravo nekih 400 metara, a onda primijetio da nema asfalta. Pokušao je da se zaustavi, jer su tragovi kočenja na licu mjesta bili oko 80 metara, ali nije uspio. Auto je udario u nadvožnjak, a od siline udarca mladići su ispali iz kola – kaže naš sagovornik.

Cijeli prednji dio „audija“ potpuno je smrskan, dijelovi su odletjeli na sve strane, a akumulator je nađen na čak 50 metara od mjesta udara.

– Šoferšajbna, hauba, mjenjač, instrument tabla… Sve se raspalo u parampačard. Auto je bukvalno ostao u komadićima. Mjerač brzine, koji je takođe ispao iz kola, pokazivao je brzinu od 220 kilometara na čas – priča sagovornik.

Kako saznajemo, nije utvrđeno ko je od petorice poginulih momaka vozio.

– Iako se kola vode na Đuru Rokvića, ne zna se da li je bio za volanom u trenutku nesreće. Tek će se na osnovu otisaka prstiju utvrditi ko je upravljao vozilom – kažu iz istrage.

Na mjesto stravične nesreće jučer su došli rođaci stradalih prijatelja. Grleći se i plačući, u nevjerici su gledali dijelove rasutog automobila.

– Bože, što ih uze, što nam uze djecu? Bili su dobri đaci, dobri ljudi, a eto šta smo dočekali, da idemo po putu i skupljamo ono što je ostalo od njihovih ličnih stvari. Našli smo sat, patike, duksericu, CD-ove… Sve smo našli, samo njih nema – kaže uplakani rođak.

DIPLOMIRALI, PA NASTRADALI

Tomislav Savić i Đuro Rokvić u četvrtak ujutru preuzeli su diplome iz srednje Medicinske škole na Zvezdari, a uveče otišli da proslave.

– Obojica su bili dobri đaci. Pripremali su se da upišu Višu medicinsku školu. Eto, konačno su bili završili obaveze oko polaganja maturskog ispita i mogli su malo da se opuste, ali u trenu se sve završilo – kažu drugovi mladića.

kurir

Komentari

komentara