Zdravlje

Efikasne metode – Na prirodan način odgodite menstruaciju

Napisao admin

Žena može imati više razloga zbog kojih želi odgoditi svoju menstruaciju. Možda želi odgoditi menstruaciju jer želi ići na neko putovanje, a mjesečnica će ozbiljno ugroziti njezinu pokretljivost.


Vježbe (foto: cure.ba)

Ili žena ima neku posebnu prigodu kada ne želi da ima problema sa bolovima u stomaku ili nešto sasvim treće. Bilo kako bilo, menstruaciju je moguće odgoditi na prirodan način, a evo i kako.

Začinjena hrana

Mnoge žene misle da ako jedu začinjenu hranu, njihova menstruacija će se odgoditi. Suzdržavanje od konzumiranja jako začinjene hrane ili izbjegavanje začinjene hrane u redovnoj prehrani je učinkovit način za odgađanje menstruacije. Izbjegavajte začine poput češnjaka, papra ili đumbira. Započnite ovu dijetu barem dvije sedmice prije datuma od odgađanja menstruacije.

Ocat

Uzmite čašu mineralne vode i pomiješajte je sa tri ili četiri kašike octa. Pijenje ove tekućine će odgoditi vašu menstruaciju. To će usporiti menstrualne simptome. Pijte ovaj prirodni lijek barem dva ili tri puta na dan da biste dobili najbolje rezultate.

Želatin

Ovo je vrlo učinkovita metoda za prirodno odgađanje menstruacije. Uzmite paketić želatine i pomiješajte s toplom vodom. Uzimanje ove mješavine pomoći će vam da odgodite menstruaciju za oko četiri sata. Ovo je odličan način odgađanja menstruacije, naravno, kada ste suočeni sa nekom hitnom situacijom.

Emotivni stres

Ovo je jedan od najboljih prirodnih načina za odgađanje menstruacije. Ako žena prolazi kroz period pun stresa, ona će propustiti svoj menstrualni ciklus ili će se njezin rok odgoditi, čak i ako ona ne želi da joj se menstrualni ciklus mijenja.

Vježba

Fizički stres je također okidač za odgađanje menstruacije. Svjesno forsiranje svog organizma preko vaših fizičkih ograničenja izaziva stres.Ukoliko želite odgoditi menstruaciju, odlučite se za visok intenzitet treninga kada ste u teretani. Također možete pokušati sa nekim snažnim vježbama poput vožnje bicikla uzbrdo, aerobnog plesa i sl. Vježbanje je jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina odgađanja menstruacije.

 

ljepota.ba

Komentari

komentara