Zdravlje

Evo šta menstruacija govori o vašem zdravlju: Ako primijetite ove simptome, javite se ljekaru obavezno!

Napisao A. K.

Naše telo šalje signale o našem zdravlju kroz različite kanale, samo treba znati kako interpretirati signale i koje poduzimati aktivnosti za očuvanje našeg zdravlja.

Praćenje menstrualnog ciklusa je jako važno, jer ako uočite neke nepravilnosti može biti da vaše telo pokušava da kaže da nešto nije uredu. Promene u boji, frekvenciji, protoku krvi i neke druge razlike mogu otkriti određene medicinske uslove koji se moraju paziti, samo treba znati šta.

Svetlo roze period krvi

Ako uzimate kontraceptivne pilule normalno je da bude svetlo roze boje, i to je jedini izuzetak. Ako ih ne uzimate, a još uvek imate takvu boju to može biti znak hormonalni neravnoteža, što je ozbiljno stanje. Trebalo bi zakazati pregled kod endokrinologa kako bi se utvrdilo šta je uzrok.

Grčevi i dugi ciklusi

Grčevi i neuobičajeno dugi ciklusi su znak upozorenja,koje ne treba zanemariti. To može biti simptom ozbiljnih zdravstvenih problema.

Rešite se svih ženskih problema: Šolja ovog čaja pomaže kod bolnih menstruacija, ali i povećava grudi!

Iznenadna krvarenja

Jedini put kada je krvarenje normalno je ono tokom ciklusa, a ako primetite krvarenje između njih trebali bi posetiti vašeg ginekologa. On može reći da je to normalno ako ste na pilulama, ali ako niste to može biti znak povišenog nivoa estrogena ili prvi simptomi raka.

Moguća trudnoća

Ako vaš period kasni može biti da ste trudni.

Ali, ako niste trudni i menstruacija kasni to može biti znak dijabetesa, što je razlog zašto trebate da se posavetujete sa svojim ginekologom. Vaš ciklus treba da prati crvena, brusnica-nijansa krvi što je znak da je sve ispravno. Vaša materica je zdrava. To takođe znači da imate normalnu količinu gvožđa u krvi.

Izvor: kucnilekar.com

Komentari

komentara