Zdravlje

Riješite ih se – Biljni lijekovi za uklanjanje madeža

Napisao admin

Prirodne izrasline na koži se zovu madeži. Madeži rastu na koži zbog viška pigmentacije. Oni su obično smeđe ili crne boje. Odrasle osobe koje imaju svjetlu kožu mogu imati do 40 madeža na koži.


Žena (Foto: cure.ba)

Iako se često nalaze na skrivenim mjestima, madeži se mogu nalaziti i na vidljivim mjestima vašeg tijela, pa ih se većina ljudi njih želi riješiti. Evo nekoliko biljnih lijekove uz pomoć kojih možete ukloniti madeže.

Ocat

Blaznicu natopite sa bjelim ili jabučnim octom i nanesite na madež. Ostavite blaznicu na madežu najmanje 20 minuta prije ispiranja s hladnom vodom. To je učinkovit biljni lijek za madeže.

Ricinusovo ulje

Pomiješajte sodu bikarbonu i ricinusovo ulje kako bi napravili biljni lijek za madeže. Potopite blaznicu u ovu smjesu i nanesite na madež. Ostavite preko noći za najbolji učinak. Ponovite ovaj postupak sve dok madeži u potpunositi ne nestanu.

Češnjak

Jedan od najučinkovitijih biljnih lijekova za uklanjanje madeža je jedan češanj češnjaka. Uzmite jedan češanj češnjaka i izrežite ga na pola. Nakon toga nanesite pola češnjaka na vaš madež. Ostavite ga na preko noći.

Nar i limeta

Uzmite nekoliko prženih šipak sjemenki i sok od limete kako bi napravili ovaj jednostavni biljni lijek za uklanjanje madeža. Pomiješajte ova dva sastojka dok ne postanu fino tijesto i primijenite ovu smjesu na područje madeža. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana, kako bi dobili najbolje rezultate.

Gel aloe vere

Čudnovata svojstva gela aloe vere su dobro poznata. Aloe vera gel je također učinkovit biljni lijek, a koristi se za liječenje madeža. Uzmite aloe vera list i prerežite ga na pola. Iscijedite gel na zavoj stavite na madež. Ostavite ga na madežu tri sata i zamijenite povez još jednom. Ponovite ovaj postupak 2 ili 3 dana kako bi dobili najbolje rezultate.

 

ljepota.ba

Komentari

komentara