Zdravlje

Potresno – Čovjek slikao bitku svoje žene sa rakom (FOTO)

Napisao admin

Anđelo Merendino kaže da mu je slikanje svoje žene djelovalo kao terapeutsko iskustvo, a fotografije ga podsjećaju na činjenicu da su se borili zajedno.


Slikao bitku žene sa rakom (foto: telegraf.rs)

Bez njih, naglašava on, ne bi bio u stanju da prebrodi gubitak ljubavi svog života.

Znao sam da je Džen ona prava čim sam je prvi put ugledao. Bila je prelijepa i divna osoba koju bi svako poželio u svom životu. Slušala vas je pažljivo i kada bi vam pričala, imali ste osjećaj da ste najbitnija osoba na svijetu – kaže Anđelo Merendino, fotograf koji je snimio bitku svoje žene sa tumorom.

Zaprosio ju je u italijanskom restoranu u Njujorku, vjenčali su se u Central parku, i bio je – kako sam kaže – najsretniji čovjek na svijetu, a njene oči koje je gledao tokom ceremonije vjenčanja “držale su cijeli svijet u sebi”.

Iz svake riječi koja prati ovu foto-galeriju izbija ljubav, kao što možete da vidite. Zbog toga, tragedija je još veća.

Nakon pet mjeseci braka, rečeno im je da Dženifer ima kancer. Rekao joj je da će to zajedno da prebrode: bio je sa njom sve vrijeme, ali ona je bitku izgubila.

Anđelo kaže da mu je slikanje svoje žene djelovalo kao terapeutsko iskustvo, i podsjeća ga na činjenicu da su se borili zajedno. Bez njih, naglašava on, ne bi bio u stanju da prebrodi gubitak ljubavi svog života.

– Moraš me gledati u oči, samo tako mogu da preživim ovaj bol – rekla mu je na bolesničkoj postelji.

Četitri godine borbe, četiri godine tretmana. Džen je preminula u 39. godini života.

Pogledajte foto-galeriju u kojoj je dokumentovana njena bitka:

telegraf.rs

Komentari

komentara