Zdravlje

Od sutra svakog dana pijte po jednu kašiku maslinovog ulja

Napisao H. H.

Već prvog dana, primijetićete nevjerovatnu promjenu!

Ono što maslinovo ulje čini superhranom jeste visok nivo mononezasićenih masti, posebno oleinske kiseline i različitih antioksidanata, piše “Narodna medicina

Saznajte zašto treba svakog jutra da konzumirate 1 kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja svakog jutra…

Antikancerogeno dejstvo

Svojstva ekstradevičanskog maslinovog ulja su od pomoći protiv nekoliko vrsta raka. Kada su vršena istraživanja, najbolji rezultati su se pokazali u slučaju raka dojke i organa za varenje.

Demencija

Jedan od uzroka Alchajmerove bolesti je povećana akumulacija beta-amiloida u mozgu.
Tim stručnjaka sa Univerziteta Monro u Luizijani otkrio je da oleokantal, jedinjenje koje se nalazi u ekstradevičanskom maslinovom ulju, ima moć da kontroliše nivo beta-amiloida i značajno povećava njegovo čišćenje.

Šećer u krvi

Ekstradevičansko maslinovo ulje je pokazalo sposobnost da smanji učestalost dijabetesa. Maslinovo ulje može da bude od pomoći u liječenju dijabetesa tipa 2, kada se koristi konzumira, ali i koristi za spoljašnju upotrebu.

Krvni pritisak

Studija objavljena u stručnom časopisu Archives of Internal Medicine pokazala je da su učesnici sa visokim krvnim pritiskom na kraju smanjili unos lijekova, zahvaljujući konzumiranju 30-40 g ekstradevičanskog maslinovog ulja svakog jutra.

 

Komentari

komentara