Zdravlje

U tijelu se svakoga dana STVARA RAK – ali organizam radi jednu nevjerovatnu stvar kako bi nam SPASIO ŽIVOT

Napisao A. K.

Čini se da je ljudsko tijelo mnogo sposobnije u borbi protiv raka nego što se to mislilo.

Najnovije istraživanje australijskih naučnika došlo je do prilično nevjerovatnog otkrića koje se tiče našeg zdravlja. Oni tvrde da B ćelije, vrsta bijelih krvnih zrnaca, svakoga dana prolaze kroz spontane promjene koje bi mogle da dovedu do stvaranja raka, piše “Telegraf“…

Na svu srećum, naš imuni sistem svakodnevno provjerava stanje u organizmu i ubija ove ćelije prije nego što formiraju tumore.

“Kod svakoga od nas dolazi do spontanih mutacija imunih B ćelija koje predstavljaju rezultat njihovog regularnog funkcionisanja”, tvrde naučnici i dodaju da naše T ćelije imunog sistema redovo traže kancerogene B ćelije kako bi ih uništile.

Ovo je ujedno i razlog zbog kog su limfomi B ćelija – kada B ćelije postanu kancerogene – znatno rjeđi kod ljudi nego što se to očekuje.

“Kao dio istraživanja, onesposobili smo T ćelije kako bi imuni sistem radio lošije, i na naše iznenađenje, otkrili smo da su se limfomi stvarali u roku od nekoliko nedelja, a normalno taj proves traje godinama. Čini se da je naš imuni sistem mnogo sposobniji u pronalaženju i uništavanju kancerogenih ćelija nego što smo to mislili”, dodaju naučnici.

Komentari

komentara