Zdravlje

PAROVI, OPREZ: Djevojka umrla zbog onoga što joj je dečko uradio tokom vođenja ljubavi

Katie Widdowson (23) otišla je u bolnicu nakon što je povrijedila lijevi zglob tokom sek*a. Doktori su joj prepisali lijekove protiv bolova i poslali je kući. Sljedećeg dana nije mogla da pomjeri ruku koja je skroz pocrnila. Doživjela je srčani udar u kolima hitne pomoći i samo nekoliko minuta kasnije ljekari su konstatovali smrt

Naime, Ketie je preminula zbog virusa koji napada ljudsko meso i izjeda ga. Bolest se može uzrokovati malom posjekotinom na nečijom koži, koja se brzo može razviti u smrtonosne bakterije.

 

Istraživanje o njenoj smrti započelo je medicinsko osoblje u bolnici “Good Hope“, ali nisu uspjeli da otkriju šta je u pitanju. Njena ožalošćena porodica je čekala u bolnici, a Ketie je iza sebe ostavila i bebu. Ema Brovn je na suđenju istakla da je u pitanju ljekarski propust, jer doktori nisu shvatili ozbiljnost situacije kada je Ketie prvi put došla u bolnicu.

 

– Kada je došla prvi put trebali su da ispitaju o čemu se radi. Oni to nisu ispoštovali, ali da je Ketie ostala tada u bolnici ona bi sada bila živa – istakla je ona.

 

Ketin dečko Dean (25), koji je kuhar, rekao je da je vezao djevojku tokom sek*a dan prije smrti.

 

– Ne sjećam se šta se tačno desilo. Nismo to ranije radili. Izgubio sam najbolju vjerenicu, a naše dijete je izgubilo mamu. Ljekari kažu da je to zbog vezivanja. Ja sam u šoku, ne mogu to da oprostim sebi – rekao je on.

 

Njena mama Triša bijesna je zbog propusta ljekara.

 

– Otišli su kući oko šest sati i imali su se*s. Ona je bila vezana, ali bili su ljubavni par i to je njihova stvar šta rade iza zatvorenih vrata. Sljedećeg dana joj je ruka izgledala užasno. Dean je fotografisao njenu ruku i odmah su pozvali hitnu pomoć. Na njenom palcu nalazi se crna mrlja i mi mislimo da je to uzrok – istakla je ona.

 

Prema riječima ljekara, postoje tri stvari koje su mogle izazvati smrt. Porodica sada razmišlja o pravnom postupku

(avaz.ba)

Komentari

komentara