Zdravlje

STIŽE NOVI TROPSKI TALAS: Zahlađenje samo na kratko, VRELO sve do polovine AVGUSTA!

Napisao A. K.

U većinskim dijelovima BiH i Srbije će danas biti promjenljivo oblačno i osjetno svježije, mjestimično kiša, pljuskovi i grmljavina, a ponegdje nepogode sa jakim pljuskom, vjetrom i gradom.

Vrijeme do 1. avgusta: U srijedu i četvrtak promjenljivo oblačno i svježe, mjestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Više padavina na jugu.

 

U petak pretežno sunčano i malo toplije, na istoku i jugoistoku ponegdje još sa kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom. Od subote sunčano i toplije.

 

Stiže novi tropski talas

 

Osjetno zahlađenje u naredna dva dana samo će biti kratak predah od tropskog talasa koji će pratiti regiju sve do polovine avgusta.

 

Na području Balkana jučer se vrijeme izmijenilo za samo nekoliko časova. Od vrelih i sušnih dana, dočekali su nas izraženi pad temperature, i to od 10 stepeni, pljuskovi, olujna kiša i grad.

 

Već za vikend će se ponovo uspostaviti toplo vrijeme, a vreli dani, sa temperaturama iznad prosjeka za ovo doba godine, očekuju se sve do sredine avgusta.

 

Nakon toga, kako objašnjavaju iz RHMZ-a, temperatura će postepeno padati, a vrijeme će biti nestabilno, lokalno sa pljuskovima i grmljavinama, a u tom periodu očekuju se i vremenske nepogode, praćene olujnim vjetrom i gradom.

(Kurir.rs)

Komentari

komentara