Zdravlje

Savjeti – Spriječite iritacije nakon brijanja

Napisao admin

Brijanje je jedna od najlakših metoda za uklanjanje neželjenih dlačica. Bilo da je u pitanju brijanje muške brade ili uklanjanje dlačica s nogu i ruku, i muškarci i žene koriste ovu metodu uklanjanja dlačica da bi se oslobodili od neželjenih dlačica.


Brijanje (foto: cure.ba)

Međutim, brijanje uzrokuje i nekoliko kožnih problema. Svrbež i osip su najčešći problemi koji se javljaju. Čak i ako se primjenjuju kreme, losioni poslije brijanja ili kockice leda nakon brijanja, svrbež vas i dalje može iritirati. Dakle, evo nekoliko načina kako spriječiti iritacije nakon brijanja. 

1. Radite piling kože, svaki put kada se tuširate. To uklanja mrtve stanice kože i sprečava svrbež i iritaciju kože poslije brijanja.

2. Redovno mijenjate vašu britivicu. To je vrlo važan savjet kako bi se spriječili svrab ili iritacije nakon brijanja.

3. Idite pod hladan tuš ako ste obrijali vaša područja zdjelice, nogu, ruku, stidne dlačice ili bikini zonu. Ako ste obrijali bradu, utrljajte kockice leda ili pritisnite kožu sa hladnom oblogom oko 5 minuta. To također sprečava iritacije, crvenilo i bubuljice. 

4. Napravite pauzu, ako patite od svrbeža nakon brijanja. Neka vaše dlake rastu nekoliko dana. Stalno brijanje također dovodi do svrbeža i iritacije kože. Nemojte se brijati sve dok se iritacije ili svrbež ne zaustave.

5. Uvijek održavajte kožu hidratiziranom. Suha koža dovodi do svrbeža. Dakle, nakon brijanja, pobrinite se da uvijek namažite kožu.

6. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom. Topla voda uklanja vlagu iz kože i čini je suhom. To dovodi do svrbeža. Da biste spriječili ovaj problem kože nakon brijanja, ne tuširajte se sa vrućom vodom. Koristite mlaku vodu umjesto vruće.

7. Masirajte kožu s aloe vera gelom. Aloe vera je jedan učinkovit domaći lijek za sprečavanje svrabeža i iritacija. 

8. Uvijek uklanjajte dlačice nakon hidratacije kože. Operite kožu sa vodom. Ona će hidratizirati kožu, olakšati brijanje i spriječiti da koža postane suha. 

9. Uklanjajte dlačice u smjeru rasta dlaka. To smanjuje šanse za prekomjerni rast i urastanje. 

10. Ne izlazite na sunce bez primjene losiona za sunčanje. 

 

cure.ba

Komentari

komentara