Zdravlje

Snijeg blokirao Evropu – Ovog vikenda dolazi i u naše krajeve!

Napisao admin

Već sutra će u većem dijelu Bosne i Hercegovine i ostatku regije padati snijeg, a na jugu Hercegovine kiša.


Snijeg (foto: cafe.ba)

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa obilnijim padavinama. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, a na jugu Hercegovine kiša. Vjetar umjerene jačine, na udare i jak. Prijepodne istočnog i jugoistočnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Temperatura zraka uglavnom između – 4 i 1 °C, na jugu zemlje od 5 do 9 °C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Temperatura zraka između – 2 i 1 °C.

U nedjelju slab snijeg prijepodne. Krajem dana se očekuje postepeno razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 9 i – 4 °C, a na jugu Hercegovine od – 3 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 6 i – 2 °C, na jugu zemlje od 0 do 5 °C. – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Gusti snijeg pao je u nekoliko europskih zemalja. Pod snježnim su se pokrivačem tako našle Nizozemska, sjeverni dio Francuske, Belgija i Njemačka.

Najteže je, kako javlja Telegraph.co.uk, pogođen Amsterdam. Zbog snijega je poremećen zračni promet, otkazani su brojni letovi. British Airways je javio da je jutros otkazao letove prema Amsterdamu, Parizu, Münchenu, Ženevi i Stockholmu.

Nizozemski KLM je otkazao sve letove danas prijepodne, a putnicima koji putuju u Belgiju, Luksemburg, Njemačku i Pariz je ponuđen alternativni prijevoz.

Air France je priopćio da je snijeg u Parizu sada prestao padati te da bi se uskoro trebao normalizirati zračni promet. Ipak napominju da se kašnjenja i otkazani letovi mogu očekivati u Amsterdamu.

Nekoliko Ryanairovih letova prema Poljskoj i Njemačkoj je također odgođeno ili preusmjereno.

doznajemo

Komentari

komentara