Zdravlje

MAJKA U ŠOKANTNOM POTRESNOM POSTU: “Moj sin (10) umire od raka, a to izgleda ovako!”

Napisao A. K.

“Pod broj jedan, slika ne pokazuje ništa više od onoga što biste vidjeli na plaži ili bazenu, djeteta u kupaćim gaćicama. Pod broj 2, život nije uvijek politički korektan i lijep. To je realnost, život nije uvijek lijep, i kancer uništava osobu”.

U emotivnom postu na Facebooku na grupi pod nazivom Lowe What Really Matters (Ljubav je ono što je stvarno bitno) žena po imenu Jessica Medinger, podijelila je fotografiju svog 10-godišnjeg sina, kojem je 2012. godine dijagnostikovana leukemija i koji se bori sa ovom teškom bolešću, prenosi “Doznajemo“…

On je moj cijeli svijet, od trenutka kada sam saznala da sam trudna pa zauvijek – on je moj razlog zbog kojeg živim. On je moj osmijeh, moja ljubav, otkucaj mog srca. Također je on moje suze, bol u mom srcu, moj namršten izraz lica. On je moj život!”

Na početku svog posta kojeg je, kako navodi, posvetila svima koji se bore sa kancerom i prolaze kroz teške cikluse hempoterapija, ova majka je poslala poruku onima koji bi je možda kritikovali zbog toga šta postavlja ovakvu fotografiju svoga sina:

“Pod broj jedan, slika ne pokazuje ništa više od onoga što biste vidjeli na plaži ili bazenu, djeteta u kupaćim gaćicama. Pod broj 2, život nije uvijek politički korektan i lijep. To je realnost, život nije uvijek lijep, i kancer uništava osobu.

Ovo je kada usred noći razgovarate sa 10-godišnjakom koji vas pita da li umire i da li će ići na nebo i da li će tamo vidjeti svog oca i biti u prilici da se tamo igra i priča s njim.

“Ovo je jutro kada sam odnijela Drakea u kupatilo. Da, on je u pelenama, jer 75% vremena ne može kontrolisati svoje navike u toaletu. On je ‘kost i koža’, jer ga moram moliti da pojede JEDNO zrno mahunarke za večeru, ili da popije jednu šolju vode tokom cijelog dana. Ovo je kada vaš sin spava sa vama noću, jer se boji da bude sam jer se nešto dešava. I kada kažem nešto mislim na – umiranje.

Ovo je kada usred noći razgovarate sa 10-godišnjakom koji vas pita da li umire i da li će ići na nebo i da li će tamo vidjeti svog oca i biti u prilici da se tamo igra i priča s njim.

Ovo je kada je on toliko slab da ne može ustati iz kreveta i hodati, nego ga se mora nositi ili biti u kolicima. Ovo je on kada usred razgovora s nekim zaspe, jer je previše iscrpljen. Ovo je on čiji je stomak ispunjen tabletama, 44 dnevno – od koje mnoge povrati – i jednom kašičicom jogurta. Ovo je on koji mi govori da više neće moći. Ovo je on koji je želi da bude dodirnut, jer ga previše boli, i koristi morfijum da bi prošao dan. Ovo je on, koji kaže ‘Mamice, bojim se’ i koji misli da neće vidjeti svoj 11. rođendan. Ovo smo on i ja, koja kaže da će se nastaviti boriti za njega, kad on ne bude mogao. Ovo smo on i ja, naš svijet.

U kasnijem postu, majka je dodala da je dječak prošle noći primljen u bolnicu zbog hipovolemičnog šoka, i da je priključen na cjevčicu koja mu pomaže da jede i pije.

Komentari

komentara