Magazin

Facebook page Dine Merlina – "Smeta mi što dirate moj narod i moju vjeru"

Napisao admin

Na jednoj od fan stranica popularnog bosanskohercegovačkog pjevača Dine Dervišhalidovića Merlina jučer je osvanula poruka sljedećeg sadržaja:


Dino Merlin (foto: cure.ba)

I ponosan sam što sam Bošnjak, Musliman, Krajišnik, što su mi preci nosili fes, što je Bosnom prije nas odjekivao ezan naših grlatih djedova, ponosan sam što znamo da volimo i Antu i Marka i Muju i Sulju, ponosan sam što se Bosnom čuju zvona sinagoge i jedne i druge crkve, ponosan sam što smo tako mali a ipak tako multinacionalni, multietični, na sve sam ponosan…

Ali pobogu brate na jedno nisam ponosan, jedno mi smeta, smeta mi to što dirate moj narod i moju vjeru, što nas planirano i koordinirano, svjesno vrijeđate. Ovo je samo zrno našeg ponosa ali kad se inatimo ne bojimo se ni srcem ispred čelika stati. SRETAN DAN DRŽAVNOSTI MOJOJ VOLJENOJ BiH.

Još jednom, da ne bude zabune, poruka je upućena na Dininoj fan page stranici koju ažuriraju njegovi fanovi. Vrlo je vjerovatno da popularni pjevač ne zna ni za postojanje ove stranice jer je prepoznatljivo da ovo nije njegov stil javnog istupanja.

doznajemo

Komentari

komentara