Magazin

Večerašnja epizoda serije "Sulejman veličanstveni" jako napeta – Hurem se bori za život nakon napada!

Napisao admin

Doznavši da je Hurem upala u zasjedu i da ju nepoznati, zamaskirani čovjek fizički napao usred noći, sultan Sulejman naredi hitno pretraživanje cijele šume! I dok Sulejman, Ibrahim i Bali-beg vjeruju da će je pronaći živu, sultanova majka i Mahidevran se nadaju da je Hurem zauvijek nestala iz njihovog života.


Sultanija Hurem (Foto: RTL)

Ibrahim dozna da je Hurem upala u zasjedu na putovanju u staru palaču u koju ju je protjerao sultan. Iako mu ona nikada nije bila draga, Ibrahim duboko u sebi vjeruje da je sultanova miljenica živa jer je od Bali-bega saznao da se Hurem branila od napadača i pobjegla duboko u mračnu šumu. Sulejman naredi podanicima da prevrnu i nebo i zemlju kako bi pronašao svoju dragu!

Cijeli dvor bruji o Hureminoj mogućoj smrti, a u haremu nastaje prava pomutnja. I dok sluge s nevjericom primaju vijest o napadu na Hurem, sultanovu majku razljuti činjenica da je gospa Daje, bez njezinog znanja, poslala Bali-bega kao pratnju Huremine kočije, pod izlikom da je slutila kako bi ovaj Huremin odlazak mogao biti i posljednji. I Mahidevran likuje zbog Huremine moguće smrti, nadajući se da je konačno došao kraj njenoj suparnici, piše Rtl.

cure.ba

Komentari

komentara