Magazin

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Maja je SLUČAJNO saznala kako joj se muž STVARNO ZOVE i da je UBIO bivšu suprugu

Napisao H. H.

Maja Marković od 2006. godine trpi porodično nasilje. Na početku braka niije ni slutila šta će se dogoditi, a posebno ne da je njen suprug na smrt prebio bivšu ženu.

“Na početku veze sam ostala trudna sa kćerkom i zlostavljanje je prvi put počelo kada sam bila deveti mjesec. Htio je da mi izvadi dijete iz stomaka”, prisjeća se Maja jezivih detalja mučenja koje trpila godinama.

Ona je u ispovesti u emisiji “Crna hronika Specijal” navele da se situacija tada smirila jer je muž nije udario, ali je nakon prođaja ponovo počeo da prijeti.

Kako je kazala, bio je bolesno ljubomoran i stalno je sumnjao da ga vara, pa je držao na telefonu sve vrijeme kada bi išla do prodavnice.

“Ako sanja mene i nekog muškarca, on je vjerovao da sam ja sam sigurno bila sa njim. Skidao me je golu i vezivao, htio je da me siluje užarenom šipkom. To je bilo prvi put kada sam ga prijavila”, prisjeća se Maja.

Nasilje je prijavila prvi put 2011. godine, a sa mužem je imala dvoje djece.

Kako kaže, tada je sa djecom provela sedam mjeseci u sigurnoj kući, našla posao i stan, ali po njegovom izlasku iz zatvora riješila da mu da drugu šansu,piše moj.ba

“Vratila sam se iz straha, kako bi djeca imala porodicu. I ja sam dijete razvedenih roditelja, pa su me uvijek učili da ćutim i trpim”, navela je Maja koja je nakon njegove zakletve u manastiru Ostrog vjerovala da će se promijeniti.

Jedan od razloga za pomirenje su i njegove prijetnje da će joj ubiti sestru. Međutim, psihičko maltretiranje počinje već poslije nekoliko mjeseci.

“Prebacivao mi je što sam prijavila zlostavljanje, da je bez razloga ležao u zatvoru i da sam ja sve umislila”, priča Maja, koja je tek tokom trudnoće sa drugim dijetom saznala strašnu istinu o svom muži njegovoj prvoj ženi.

Zbog ubistva bivše supruge dobio je 2,5 godina, ali mu je kazna umanjena za šest mjeseci. Maja to nije znala, a nije zanala ni njegovo pravo ime.

“Znala sam ga pod jednim imenom. Slučajno sam saznala kako se stvarno zove. Nisam ni smjela da ga pitam. Nikada nije ništa pričao o majci svoje djece, samo je rekao da ima dva sina i da su kod njegove majke“, ispričala je Maja.

Od svekrve je saznala da je njihova majka mrtva i da je on kriv za to.

Preturajući po stvarima našla sam njene dokumenata u kojima je pisalo da je on nju šutirao i da u bolnici nisu uspjeli da zaustave krvarenje, te da je umrla od njegovih batina.

To je za Maju bila zabranjena tema. Vremenom je izgubila kontakt sa svojom porodicom i niko nije znao šta joj se dešava.

“Bio je spreman na sve. Ja sam trudna radila, a on za ovih 11 godina koliko ga znam nema ni dana radnog staža. Radila sam da bi pio i kockao, a uvaljivao nas je i u dugove”, priča Maja.

Komentari

komentara