Magazin

Henrik Ruonala – Fotografija s izgubljenim psićem ga učinila najpoželjnijim muškarcem

Napisao admin

Jedan je švedski policajac na Facebooku nedavno objavio svoju sliku na kojoj drži izgubljenog psića i to u nadi kako će na taj način lakše pronaći njegova vlasnika.


Henrik Ruonala (foto:cure.ba)

No, Henrik Ruonala nije ni slutio da će ga upravo ta fotografija ubrzo učiniti najpoželjnijim muškarcem u Švedskoj. Policajac zaposlen u Skarholmenu, predgrađu Stockholma, na popularnoj je društvenoj mreži objavio svoju fotografiju s Jorkširskim terijerom ispod koje je napisao :  

“Postoji li neko kome nedostaje ovaj mališan? Pronašli smo ga u srijedu navečer i trenutno je s nama u policijskoj stanici”. 

Nedugo nakon toga, ovu je objavu pregledao zavidan broj ljudi, no ne iz onog razloga zbog kojeg je postavljena, prenosi Index. Naime, čak 25 hiljada žena vidjelo je fotografiju policajca Ruonala, a čak 1700 komentara o njegovom izgledu bilo je zavidno laskave prirode, prenosi Daily Mail. Zbog njegove iznenadne popularnosti, ljudi su ga počeli upoređivati s fotogeničnim sirijskim vojnikom čija je fotografija prije par mjeseci obišla sve društvene mreže i donijela mu titulu “bezobrazno fotogeničnog frajera”. Ipak, policajac Rounala cijelom situacijom bio je prilično šokiran. 

“Nije mi jasno oko čega se zapravo digla tolika prašina. Samo smo htjeli pomoći jednom psu da nađe put do svojih vlasnika”, rekao je skromni policajac. 

Komentari koje je zaradio od ženske populacije, dolazili u i van granica Švedske, a neki od njih bili su vrlo eksplicitni. 

“Šteta što tip na fotografiji nije nestao. Već vidim da bih se mogla jako dobro pobrinuti za njega”, napisala je jedna žena. 

Druga je, očito odlučna u onome što želi, dodala: 

“Ovo je rat, moje dame. Muškarac u uniformi je moj”. 

No, osim za ljubavni život policajca Rounala, ova priča imala je pozitivan rezultat i za sudbinu Jorkširskog terijera Chica. Nedugo nakon što je fotografija “fatalnog policajca” s psićem objavljena, vlasnici su se javili pa je tako Chico sad ponovo dio njihove porodice.

cure.ba

Komentari

komentara