Magazin

Neurohirurg koji tvrdi da je iskusio život poslije smrti – Raj je stvaran!

Napisao admin

Ugledni doktor kaže da je vidio kako izgleda raj pošto je proveo nedjelju dana u komi zbog meningitisa, iako je sa medicincke tačke gledišta nemoguće da je u to vrijeme imao bilo kakav oblik svijesti.


Eben Alexander (foto: internet)

Američki doktor Eben Alexander učio je na Harvardu i stekao jaku reputaciju kao neurohirurg. Iako sebe smatra kršćaninom, nikada nije imao jaka religijska vjerovanja u zagrobni život.

Ali poslije nedjelju dana koje je proveo u komi tokom jeseni 2008., Aleksander tvrdi da je iskusio zagrobni život, posebno raj.

“Prema sadašnjim medicinskim saznanjima o mozgu i umu, apsolutno ne postoji način da koji bih ja mogao da doživim makar malo svjesnosti tokom vremena koje sam proveo u komi, a kamoli živopisnu i cjelovitu odiseju kojoj sam bio podvrgnut,” napisao je on za jedne novine.

Aleksander kaže da je prvo lebdio iznad oblaka, a zatim je vidio: “providna, svjetlucava stvorenja koja se protežu preko neba, ostavljajući duge linije, kao od pare, za njima.”

On tvrdi da ga je ispratila nepoznata žena i kaže da je komunicirao sa tim bićima na način koji prevazilazi jezik. Alexander kaže da se poruke koje je primio od tih bića mogu prevesti kao:

“Ti si voljen, dragi, zauvijek.”
“Nemaš čega da se plašiš.”
“Ne možeš da pogriješiš.”

Odatle, Alexander tvrdi da je putovao do “ogromne praznine, potpuno mračne, beskonačne po veličini, a opet beskonačno utješne.” On vjeruje da je ta preznina Božija kuća.

Pošto se oporavio od kome izazvane meningitisom, Alexander je riješio da podijeli svoja iskustva u svojoj knjizi “Dokaz o raju: Putovanje jednog neurohirurga u zagrobni život.”

“Još uvijek sam doktor, i još uvijek sam čovjek od nauke isto kao i prije nego što sam imao to iskustvo,” piše Alexander.

“Ali na dubljem nivou sam vrlo drugačiji od osobe koja sam bio nekad, jer sam uhvatio djelić ove slike realnosti koja se tek pojavljuje. I možete da mi vjerujete kada vam kažem da će vrijediti svakog posla koji bude potreban od nas, ili onih koji dolaze poslije nas, da je shvatimo kako treba.”

cure.ba

Komentari

komentara