Magazin

Za sve ljubitelje automobilizma – Čak 90 vozača iz cijele regije učestvuje na spektakularnom mostarskom Street race-u (FOTO)

Napisao admin

Nakon dvije godine pauze Mostar je ponovo domaćin finalnog takmičenje Kupa BiH u utrkama ubrzanja na 402 metra, koja se održaje na pistama iza mostarske zračne luke.


Street race, Mostar (Foto: Cure.ba)

Organizatori iz Street race cluba Sarajevo najavili su dva dana žestokih utrka, kao i brojne sadržaje za sve ljubitelje automobilizma, i to pored piste, kakvi nisu viđeni u BiH do sada.

U spektakularnoj utrci je prijavljeno oko 90 kandidata koji su svoj dolazak najavili iz raznih krajeva BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, te cijele regije.

Utrke će biti bodovane od strane stručno formiranog povjerenstva za ovakve vidove utrke, a proglašenje pobjednika svečano će se održati u mjesecu decembru o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.
 
Ovo je veliki događaj za Mostar, ali i cijelu regiju, jer kroz samo dva dana u Blagaj će doći nekoliko hiljada ljudi, što je od velikog značaja za turističku promociju.

Novinar portala Cure.ba je zabilježio djelić atmosfere sa utrka.

cure.ba

Komentari

komentara