Magazin

Mostar bogatiji za još jedan Zip-line i to između mostova

Napisao H. H.

“Sajla će biti duga oko 200 metara, a uz svu potrebnu profesionalnu opremu avanturisti će imati priliku i da zabilježe spust u vrhunskoj rezoluciji, obzirom da će na kacigi biti instalirana GoPro kamera”, priča Lorens Listo.

Mostar u cilju oplemenjivanja i obogaćivanja turističke ponude uskoro dobiva novu turističku atrakciju.

Tako će Mostarci, ali i svi gosti ovoga hercegovačkog bisera, zahvaljujući prvacima skokova sa Starog mosta, imati priliku okušati adrenalinsku atrakciju zip-line, i to u samoj gradskoj jezgri.

Lorens Listo, Samir i Ermin Zukanović konačno su dugogodišnju ideju doveli do realizacije, i to bez pomoći grada i države.

Prema Listinim riječima radovi su u toku, a prvi zainteresirani pustit će se zip-lineom za petnaestak dana. Polazna točka je park na Lučkom mostu, a odredište plato ispod Starog mosta. “Sajla će biti duga oko 200 metara, a uz svu potrebnu profesionalnu opremu avanturisti će imati priliku i da zabilježe spust u vrhunskoj rezoluciji, obzirom da će na kacigi biti instalirana GoPro kamera”, priča Listo za “Faktor“.

S obzirom na to da je riječ o zaštićenoj kulturnoj baštini UNESCO-a, pribavljena su sva potrebna mišljenja nadležnih institucija, tvrdi LIsto, kao i dozvola za zauzimanje javne površine Grada Mostara.

Punu podršku, dodaje, dobili su od Turističke zajednice Stari Grad, pohvalivši ideju kao “pun pogodak” kao i od Kluba skakača u vodu “Mostari”, a posebno odobravanje je stiglo od građana te naravno turista.

“Tko god je ovih dana vidio radove i čuo o čemu je riječ, nestrpljivo očekuje otvaranje. Ovo će zasigurno biti jedna vrhunska atrakcija koja će itekako upotpuniti turističku ponudu”, kazao je Listo. Koliko će ovo zadovoljstvo zainteresirane koštati još nije finalizirano, no sigurno je da će vrijediti svake marke. Daleko poznati mostarski skakači ponovo u svijet šalju pozitivnu sliku grada, onakvu kakvu Mostar i njegov simbol Stari most zaslužuju.

Komentari

komentara