Magazin

OBRATITE PAŽNJU – Stil vožnje govori o njegovom karakteru

Napisao admin

Ako vam muškarac rado prepušta volan, u vama vidi ravnopravnog partnera. Oni koji trube i psuju dok voze ne vode računa o utisku kakav ostavljaju na druge, pa ni na vas
Kom tipu licnosti pripada vas dragi


Ilustracija (Foto :Cure.ba)

Vozači koji viču, trube i prebrzo voze najčešće su temperamentni partneri koji vole dominaciju, dok oni koji rado prepuštaju volan ženi smatraju je ravnopravnom. Da li vaš partner pita za smijer, da li sve vrijeme sluša radio, svira ili najviše voli da razgovara u autu?

Možda vam se ove stvari čine beznačajnim, ali one odražavaju njegove dublje navike. Muškarac koji psuje i trubi svakom ko po njegovoj procjeni vozi sporo ili loše, upućuje na to da ima “kratak fitilj”, često ga ne zanima što drugi misle o njemu i kakav utisak ostavlja.

Čim sjedne za volan, svaki razgovor prestaje
Ako muškarac za volanom većinom šuti i ne pokazuje interes za razgovor sa vama, to nije razlog za brigu. Najverovatnije on vožnju doživljava kao priliku da sredi misli ili se samo opusti uz omiljenu muziku. Ipak, ako ranije nije bio takav, obratite pažnju da li je komunikacija između vas u posljednje vrijeme narušena.

Inicira rasprave dok vozi
Ako vaš partner auto vidi kao prikladno mjesto za važne razgovore, poput raspravljanja o budućnosti vaše veze ili problemima koje imate u odnosu, to može imati dvostruko značenje. Neki parovi, posebno na dugim putovanjima, to zajedničko vrijeme koriste za razgovor o problemima koje duže vrijeme postoje, sa nadom da će u malom zajedničkom prostoru iz kojeg ne mogu pobjeći lakše doći do rješenja.

Ako se u raspravi pojave ljutnja i bjes koji se nastavljaju ostatak puta, tada je to znak kako se ne možete složiti oko bitnih stvari, a slijedeći put o problemima raspravljajte kod kuće.
Rado vam prepušta volan u ruke

Predloži li vam partner da vozite kako bi se on malo odmorio ili da vama ne bude dosadno, to znači da on nema problema s prepuštanjem kontrole i smatra vas sebi ravnopravnom. Ipak, ako svaki vaš pokret u vožnji zajedljivo komentiše i upućuje na greške, onda je to znak da želi dominaciju, ili da se osjeća bolje u poređenju sa vama te vas zapravo želi povrjediti.

Vozi sporo i staje na svakom mogućem mjestu
Ovakav stil vožnje pokazuje da vaš partner često nije orijentisan na ciljeve, a moguće je i da je neodlučan. Ako samo vozi polako, tada to otkriva da je jako oprezan i pomalo nesiguran. Ovom tipu muškarca najčešće treba dosta podrške, jer nije klasični alfa mužjak.

cure.ba

Komentari

komentara