Magazin

ČEGA SE BOJITE? Otkriveno šta vaši strahovi govore o vama

Napisao H. H.

Neke fobije mogu biti nasljedne, i da mnogo određuju razvoj vaše ličnosti. Strahovi odvajaju čovjeka od zvjeri, i ne postoji osoba koja se baš ničega ne plaši. A da li ste znali da vaši strahovi mnogo govore o vašoj ličnosti.

Bojite se samoće

Vi ste vrlo ste društveni i glavni zabavljač na svakoj žurci. Uživate da budete u centru pažnje, a najteže od svega vam pada upravo samoća.

Bojite se mraka

Vi ste radosna i pozitivna osoba, a vaša glavna karakteristika je kreativnost. Ipak, upravo je vaša mašta glavni okidač za ovaj strah. Vaš mozak stvara zastrašujuće prizore koji vas drže budnim.

Bojite se zmija

Vi ste vrlo privrženi svojoj porodici i prijateljima pa biste za njih sve učinili. Upravo se zato panično bojite zmija- zbog straha da će se nešto loše dogoditi vašim najdražim.

Bojite se krvi

Vi ste mirna ste i usredsređena osoba koja pazi na svoje tijelo kao na sveti hram. Strah od krvi proizlazi iz straha da će se nešto loše dogoditi vašem hramu, prenose Nezavisne.

Bojite se paukova

Istraživanja pokazuju da je ovaj strah u većini slučajeva nasljedan. Vi ste vođa i indiviualac, a strah od paukova proizlazi iz straha da će neko drugi doći na vaš presto.

Bojite se klovnova

Ovaj strah je vrlo čest kod odraslih osoba, a dolazi zbog nepovezanosti između radosne maske i osjećaja koji se kriju iza nje. Od ovog straha najčešće pate ozbiljne i iskrene osobe.

Bojite se visine

Ako se panično bojite visine, znajte da je to posljedica evolucione borbe za opstankom. Vrlo ste staložena osoba koja ne voli da se upušta u nepoznate avanture.

Komentari

komentara