Magazin

Zvijezda serije "Izgubljena čast" – Turska glumica progovorila o silovanju!

Napisao admin

Zvijezda serije "Izgubljena čast", Beren Saat, postala je jedna od najtraženijih turskih zvijezda, što duguje ponajprije ulozi Fatmagul. Što sama Beren kaže o seriji i činjenici kako je čak postala dio terapije za žrtve silovanja, skladno ulozi silovane Fatmagul, koju tumači.


Beren Saat (Foto: Cure.ba)

Naime, u Turskoj je postojao zakon prema kojemu žrtva silovanja, ukoliko je udana za svog silovatelja godinu dana, gubi pravo na podizanje optužbe i napadač je oslobođen krivnje. Serija se bavi upravo tom problematikom.

“Serija je, zapravo rađena prema filmu otprije dvadeset godina koji je propitivao moralnost i kritizirao zakon tog vremena. Zakoni su se, jasno, otada izmijenili i zlostavljanje je okarakterizirano kao grubo kršenje ženskih prava u Turskoj.

Zakoni su dubinski promijenjeni i modificirani skladno pravednosti. Prije nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način djevojke – žrtve trebaju nositi s društvom, kako ih edukovati da se ponovno nose sa životom i okolinom koja ih okružuje, prenosi dnevnik.hr.

Primijetili smo kako je takva djevojka prečesto prisiljena odseliti se u drugi grad i s čime se sve mora još nositi. Kao i Fatmagul, nerijetko su djevojke siromašne, dok su njihovi silovatelji bogati, zato se treba zapitati kako žive sa svim tim promjenama. Danas se u javnosti ipak pozitivnije razgovara o tome problemu’, otkrila je Beren.

cure.ba

Komentari

komentara