Magazin

MISTERIOZNE RIJEČI MAJKE UBIJENE PJEVAČICE “GRANDA”: – Na grobu, danas kad je postavljen spomenik…

Napisao admin

Srbijanska pjevačica “Granda” Jelena Krsmanović Marjanović (33) na današnji dan mogla je napuniti 34 godine da nije surovo ubijena tog 2. aprila dok je trčala nasipom u Borči.
Njen suprug Zoran Marjanović danas joj podiže spomenik na groblju Zbeg.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Zoran Marjanović, u izjavi koju je prenio beogradski “Telegraf“, naveo je da kako vrijeme odmiče, on sve više vjeruje da će ubica uskoro biti uhvaćen…

 

“Nije naše da sumnjamo. Vjerujemo policiji.”

 

Prva je na groblje jutros došla Zoranova strina Kruna Marjanović. Ona kaže da su mediji napravili sliku da je porodica Marjanović kriva za Jeleninu smrt. Strina se prisjeća da su se Zoran i Jelena toliko voljeli da niko nikom nikad ne bi naudio.

 

“On ju je natjerao da pjeva. I kada bi rekla da ne može neku pjesmu, on bi je molio da je otpjeva. Jelena se nikog nije plašila. Zato je i otišla. A ne znam ko bi želio da naudi takvom anđelu. Bila je idealna i fenomenalna u svemu”, tvrdi Kruna Marjanović.

 

Kada je Jelenina majka Zorica stigla na pomen grobljem je odjekivalo “sine moj, sve čekam doći ćeš…”

 

“Šta mogu da vam kažem nego da svaki dan molim Boga da uhapse tog monstruma što mi ubi dijete. Samo da ga pogledam u oči i da ga pitam: “Što?!“ Da imam neke moći, ja bih ga sama našla. Jelenino ime ne smijem ni da spomenem dok čuvam unuku Janu. Samo sluša šta pričam… Joj, svaki dan je traži, a ja šutim… Teško mi je i preteško”, priča Zorica Krsmanović, majka svirepo ubijene žene iz Borče.

 

I onako teško bolesna nekako skupi snage da se stara o svojoj unuci, jedinom što joj je nakon Jelenine smrti ostalo.

 

“Sada je sve u Božjim rukama. Moram da vjerujem da će ubica otići u zatvor dok sam živa. Bila sam jučer da primim infuziju u bolnici kada mi je jedna sestra prišla i rekla: “Zapamtite moje riječi – zaklela se zemlja raju da se sve tajne odaju!””, dodaje Zorica.

 

Na ploči spomenika, u desnom donjem uglu su isklesani note i anđeo, a pozadi na ploči Jelenin lik sa mikrofonom u ruci. Na Jelenin grob je postavljena i mermerna ploča na kojoj su ispisani stihovi koje je tekstopisac Saša Milošević posvetio Jeleni.

 

“Taman smo, taman disali isto… Bila mi je svaka pora kože, ja je više grliti ne mogu, sad je na tebi da je zagrliš, Bože!”

 

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila na nasipu u naselju Crvenka u srbijanskoj Borči, nakon što se odvojila od supruga Zorana i njihove petogodišnje kćerke Jane. Ona je, kako je Zoran tada naveo, “otišla da džogira nasipom, a poslije nekoliko minuta ju je izgubio iz vida”. Njeno beživotno tijelo pronađeno je poslije dvadesetočasovne potrage, dan kasnije, u kanalu nedaleko od mjesta gdje su je posljednji put vidjeli suprug i kćerkica.

haber.ba

Komentari

komentara