Magazin

Rijedak poremećaj! – Kada se njena kćerka probudila, noge su joj bile prekrivene modricama. Razlog će vas šokirati!

Napisao admin

Djevojčica po imenu Bo August, četverogodišnjakinja iz Engleske, je bila prilično živahna poput većine djece u njenim godinama.


Foto:arhiva

Nažalost, njen život se u jednom trenutku okrenuo naglavačke. U februaru 2015 je dobila vodene kozice. Njeni roditelji su pak to smatrali normalnom pojavom i nisu očekivali ništa neuobičajeno. Nakon izvjesnog vremena. Uočili su da djevojčica teško hoda

Roditelji su jednog jutra primjetili rane na njenim nogama i stopalima, te je odmah odveli liječniku. Dijagnosticirana joj je rijetka bolest po imenu “purpura fulminans” čiji je uzrok poremećen nivo trombocita, a očituje se kroz promjenu boje kože, krvnih ugrušaka a što je najgore može u nekoliko sati dovesti do smrti

Ljekari su spremili roditelje na najgore, a to je da djevojčica može izgubiti obje noge. Nakon brojnih terapija, transfuzija krvne plazme, te presađivanja kože, Bo je provela ukupno 10 mjeseci u bolnici. Koristila je kolica i učila se ponovo hodati.

Danas je Bo zdrava, ali joj je potrebna svakodnevna njega. Veoma je samouvjerena dok njeni roditelji ukazuju na značaj ove bolesti, te u vezi s tim podižu svijest roditeljima širom svijeta.

magazin.ba

Komentari

komentara