Magazin

POSLA IMA, ALI… – PROBLEMI U SPLITU: ‘Nudimo im normalne plaće, radno vrijeme… al’ one neće. Jednu sram, druga se ne može rano dić’…’

Napisao admin

Tvrtka koja je dosad imala koncesiju za javne zahode u Splitu, a koja sada kreće u bitku za još jednu koncesiju, tvrdi da su uložili u društveni sektor više nego drugi, ali da za svoje poslove ne mogu pronaći radnike/ce.


Foto: arhiva

Grad Split raspisao je obavijest o namjeri davanja koncesije za održavanje javnih zahoda na Pisturi i Matejušci, u Nepotovoj ulici i kod Lučke kapetanije na četiri godine, piše Slobodna Dalmacija.

Osigurana je i najviša godišnja potpora od 310 tisuća kuna dok najniža iznosi 4 tisuće kuna. Koncesionar može biti fizička ili pravna osoba s registriranom djelatnošću, koja ispunjava tehničke i organizacijske uvjete za obavljanje koncesije te je prati dobar glas, odnosno poslovni ugled.

‘Vidite i sami kakvi su nam zahodi: stranci se slikavaju tamo’

Tvrtka Faculet d.o.o. koja je dosad održavala zahode i ovaj će se put javiti na natječaj jer tvrde da je zbog uloženog ne smiju izgubiti. “Rijetko je ‘ko toliko novca uložio u društveni sektor kao mi. Vidite i sami kakvi su nam zahodi: stranci se slikavaju tamo, a naši nas hvale”, kazao je Marko Marin iz tvrtke Faculet ujedno dodajući kako ljeti ima posla, no da zimi rijetko tko ulazi u zahode.

“Imamo jedino problem što ne možemo naći dvije radnice. Nudimo normalne plaće, uredno radno vrijeme, al ni jedna neće! Jednoj muž ne da, drugu je sram radi dice, a treća se ne može ranije dignit za radit… Nemojte to pisat… ako dobijem koncesiju, opet ide oglas za posao, pa ćemo vidit šta će bit”, zaključuje.

net.hr

Komentari

komentara