Magazin

Policijski pas nanjušio ubicu – Ubica pjevačice Granda je …

Napisao admin

Policija je uz pomoć psa tragača u potpunosti rekonstruisala kretanje ubice “Zvezde Granda“ Jelene Marjanović nakon strašnog zločina 2. aprila, saznaje Informer od izvora iz istrage! Tokom pretrage “nasipa smrti“ prije nekoliko dana, na mjestu gdje je Jelena ubijena, policijski pas je naišao na trag za koji se pretpostavlja da pripada ubici, a onda odveo inspektore putanjom kojom je krvnik pobjegao poslije zločina.


Prema riječima našeg sagovornika iz istrage, trag koji je policijski pas otkrio možda neće direktno otkriti ko je ubica, ali bi mogao značajno da pomogne u njegovom pronalaženju.

 

– Ono što nam je policijski pas otkrio prije nekoliko dana može da donese važan pomak u istrazi. Naime, životinja je osjetila trag koji je vodio do mjesta gdje je pronađen Jelenin leš, a zatim je, praćen tim tragom, pas nastavio dalje i praktično nam otkrio kompletno kretanje ubice nakon zločina. Utvrđeno je da je zločinac nakon što je ostavio Jelenino tijelo prešao sa druge strane kanala, kroz livade došao do glavnog puta koji vodi ka naselju Crvenka, a onda pobjegao u njive koje vode prema Borči. Tu se negdje trag ubice gubi… Takvo kretanje je i najlogičnije, jer na kraju te njive počinje naselje. Taj prostor ćemo u svakom slučaju detaljno pretražiti ne bi li eventualno naišli na novi trag – objašnjava sagovornik Informera.

 

Način na koji je specijalno istrenirani pas ukazao na mogućnost da je ubica pobjegao tim pravcem takođe je posebno zanimljiv.

 

– Nekoliko puta pas je bukvalno istom stazicom otišao od mjesta gdje je Jelena nađena do ulaska u njivu sa druge strane glavnog puta i nazad. Sve vrijeme je lajao i jasno ukazivao da je to pravac kojim se ubica udaljio. Videćemo šta će nam trag donijeti – poručuje naš sagovornik.

 

Upravo zbog ovog otkrića juče je policija privela desetak osoba sa policijskim dosijeima koje žive u okolini mjesta gdje je ubica prošao.

 

– Privedeno je desetak ljudi, svi imaju dosije u policiji i svi žive u neposrednoj blizini putanje kojom je ubica prošao. To ne znači da je bilo koja od ovih osoba osumnjičena, već se samo provjerava šta oni znaju o ovom ubistvu, gdje su bili u vrijeme zločina i da li su nešto vidjeli – kaže naš izvor.

 

Istovremeno, policija traga za plavim “karavanom“, automobilom koji je viđen na nasipu u vrijeme zločina i koji su zabilježile sigurnosne kamere.

 

– Zanimljivo je da je plavi “karavan“ viđen u dvorištu jednog od komšija Marjanovića, a isti automobil voze i članovi porodice Jahović, koji žive u naselju Crvenka i koji su takođe saslušavani tokom istrage. Međutim, to uopšte ne mora da znači da je na nasipu bio baš njihov “karavan“, niti ima dokaza da je taj automobil vozio ubica – jasan je naš sagovornik.

informer.rs

Komentari

komentara