Magazin

TEK ĆE DA ISPRIČA ŠTA ZNA: Iskaz male Jane otkrio ubice Jelene Marjanović!

Napisao A. K.

Kćerka ubijene pjevačice nekoliko puta je saslušavana tokom istrage, a oni dijelovi izjave koji dosad nisu procurili u javnost mogli bi da budu ključni u dokazivanju krivice Zorana Marjanovića. Iskazi maloljetne kćerke ubijene pjevačice Jelene Marjanović, koja je nekoliko puta saslušavana u policiji nakon zločina, nisu u potpunosti objelodanjeni javnosti, a upravo će oni biti posljednji adut tužilaštva u dokazivanju krivice Zorana Marjanovića.

Iako je Jana Marjanović u trenutku ubistva majke imala samo pet godina, policija i tužilaštvo od početka istrage nisu olako ispuštali iz vida njeno svjedočenje, posebno zbog toga što je u trenutku zločina bila na nasipu sa ocem, koji je nedavno i optužen. Javnosti su poznate djevojčicine izjave iz policije „da je mama nestala u travi“, „da se nešto strašno dogodilo“, kao i „da se tata zadihao“. Međutim, kako otkriva izvor iz istrage, to nije ni približno sve što je Jana ispričala policiji.

– Dijete je u više navrata iznijelo još nekoliko detalja koje policija i tužilaštvo namjerno nisu pustili da iscure u javnost. Postoje indicije da je dijete vidjelo zločin, a da je potom instruisano šta će o svemu ispričati. To što se tužilaštvo protivilo prijedlogu Marjanovićeve odbrane da se Jana sasluša kao svjedok ne znači da će se odbaciti njena uloga u rasvjetljavanju zločina. Naprotiv – kaže za Kurir izvor iz istrage.

Kako navodi, Janin iskaz, čiji detalji dosad nisu iscurili u javnost, najvjerovatnije će biti izveden kao dokaz kada suđenje počne kako bi na ovaj način dijete ipak bilo pošteđeno klasičnog saslušanja pred sudom.

– Tužilaštvo sada čeka da sud da svoj stav o optužnici. S obzirom na to da se očekuje da odbrana uloži prigovor na optužnicu, sud može da uradi dvije stvari. Da vrati optužnicu na dopunu jer smatra da ponuđeni dokazi tužilaštva nisu dovoljni da se Marjanović optuži, u kom slučaju bi tužilaštvo kao novi dokaz dostavilo upravo Janin tajni iskaz. Međutim, ako sud potvrdi optužnicu i zakaže suđenje, onda će tužilaštvo vjerovatno sačekati pripremno ročištu i na njemu saopštiti da ima novi dokaz – objašnjava sagovornik.

On dodaje da je tužilaštvo svjesno da dokaze koje sada imaju protiv Marjanovića, poput analize baznih stanica, DNK, tragova blata i krvi, odbrana može da ospori na sudu i to je glavni razlog zašto se sve vrijeme iskaz kćerke ubijene pjevačice držao u strogoj tajnosti.

(Alo.rs)

Komentari

komentara