Magazin

Popularna pjevačica – Marija Šerifović: “Žao mi je jedino zbog komentara najljepše žene“!

Napisao admin

Marija Šerifović gostovala je u emisiji “Tako stoje stvari“ na RTS-u, gdje je govorila o “famoznom“ koncertu u Narodnom pozorištu i komentaru Nataše Ninković da je “odabrala put estrade“ koji ju je povrijedio. Ubrzo pošto je evrovizijska pobjednica Marija Šerifović objavila da će održati koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu, oglasila se nekolicina glumaca koja je njen nastup u ovoj ustanovi okarakterisala kao “degradaciju kulture“.

O komentarima i samom koncertu, Marija je govorila u emisiji Nataše Miljković na Prvom programu Javnog servisa.


“Narodno pozorište odgovara mojim estetskim kriterijumima. Ja sam umjetnik i moja djela govore umjesto mene. Svaki moj poslovni potez u posljednjih 12 godina je to pokazao, znam koliko vrijedim i šta mi je neko od gore dao i to cijenim“, rekla je Marija, a onda pokušala da objasni zašto je javnost promijenila mišljenje o njoj – evrovizijskoj pobjednici koju je cijela Srbija dočekala 2008. godine na ulici. 

“Da si 2008. godine poželjela da nastupiš u Narodnom pozorištu niko ne bi pravio problem … da li je to što si, možda, učestvovala na Farmi doprinijelo tome, ili neki nepromišljeni potez“, pitala ju je voditeljka, na šta je Marija odgovorila: 

“Jedini nepromišljeni potez koji sam napravila je što sam stala na binu jedne političke partije, a apolitična sam i mislim da ljudi koji se bave muzikom ne treba to da rade. Ja sam tim potezom možda podijelila publiku, a što se tiče Farme, ja sam na nju ušla kao gost“. 

Marija je otkrila da je nisu dotakli komentari glumaca koji su, uglavnom na društvenim mrežama pisali da joj nije mjesto u Narodnom pozorištu. Među onima koji su komentarisali bila je i glumica Nataša Ninković koja je rekla: “Marija je odabrala put estrade i nije joj mjesto u ovoj instituciji kulture“. 

Na pitanje da li se samo trudi da bude jaka i ne pokaže da je diraju komentari, rekla je: “Zaista me to ne dira, ali mi je bilo žao kada je to prokomentarisala i najbolja glumica i za mene najljepša žena u Srbiji Nataša Ninković. Tad mi je bilo žao, ali ni u apsurdu ne bih otkazala koncert. Ja sam dio estrade, ali postoje osobe kojima nije mjesto čak ni na bini, kamoli Narodnom pozorištu. Ja svoje kolege cijenim, ali ne može svako da održi koncert u Narodnom pozorištu. Treba Balašević da nastupi tamo, Zdravko Čolić, Marija Šerifović, ali nezahvalno je ja da siječem ko može da pjeva u Narodnom, a ko ne“. 

Pjevačica je dodala i da je svjesna da će nekim današnjim klincima dolazak na njen koncert biti prvi put da ulaze u pozorište: “I Dejan Savić je rekao da je to interesantna činjenica“, a potom je dodala da, bez obzira što nastupa u pozorištu “neće prilagođavati repertoar“. 

 

“Nema prilagođavanja, pjevaću kao Marija Šerifović“.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara