Magazin

ZNAM KO JE OBJAVIO MOJ SNIMAK: Severina konačno progovorila

Napisao H. H.

-Život generalno kažnjava sve nas. Neke pravedno, neke ne. Ali s vremenske distance, uspjela sam da se izdignem iznad svega što mi se tad dogodilo.

To je bila veoma ružna stvar koju je iz gluposti i zlobe uradila jedna osoba. Znam ko je, saznala sam prošle godine- rekla je pjevačica Severina Kojić (47) aludirajući na eksplicitni snimak nje i preduzetnika Milana Lučića. U intervjuu za Novosti.rs povodom njena koncerta u Beogradu, Severina se prisjetila tih teških trenutaka. Podršku tad, tvrdi gospođa Kojić, pružio joj je pokojni velikan hrvatske muzike, Arsen Dedić.

– Kad prođete javno sramoćenje, onda, htjeli ili ne htjeli, morate naučiti da se izborite s tim. U jednom trenutku me nazvao Arsen, jer smo bili bliski, i rekao mi: “Kolegice, čujem da vam je izašao neki film, ali da nema muziku, pa se preporučujem, jer ja sam filmski kompozitor”. To je bilo predivno – rekla je Seve.

Podsjećamo, cela afera oko Severininih eksplicitnih snimaka s broda buknula je 2004. godine. Urednik portala Index.hr, Matija Babić, objavio je vruće kadrove na tom portalu uz naslov “Ljudi, imamo pornić sa Severinom”. Za objavljivanje Severininog uratka protiv njene volje Index je kasnije morao da iskešira 200.000 kuna plus troškove parnice, te da se izvini pjevačici u pet dnevnih novina. No, između svih koji su na internetu virili u njenu najdublju intimu, bili su i sudija, advokati i zapisničar. Oni su na to bili primorani jer je na sudu trebalo utvrditi ko je autor snimka.

– Ne znam šta je mislila, ali je stoički odgledala video. I sudija je morao da ga gleda u cijelosti, pa je na kraju diktirao zapisničaru: “Čuli su se uobičajeni ženski zvukovi…”. Meni lično to nije bilo ni zanimljivo, pa sam samo čekao da prođe – ispričao je jedan od učesnika suđenja od prije 15 godina.

Fotke i snimci su se, pisalo se u vrijeme skandala, rado gledali i među zastupnicima u Saboru, a u samo tri dana od objave snimak je na internetu pretražilo milion ljudi. Prvi televizijski intervju nakon skandala Severina je dala Jošku Lokasu, koji je u to vrijeme vodio emisiju “Večer s Joškom Lokasom” na HRT-u.

– To je moj privatni snimak, ne bih mogla da govorim o tome kako je on ukraden, time bih policiji samo otežala postupak – rekla je Seve kod Lokasa. Za dodatno pojašnjenje kontaktirana je pjevačica, ali je na upit ostala nema.

Ispričala je Seve i kako su je predstavljali kao pripadnika estrade, a ona uopšte nije razmišljala na taj način.

– Moja potreba za nekim pjesmama nije bila samo da bih nešto radila i namjerno napravila nešto drugačije, to je jednostavno u meni čučalo. Sećam se pjesme “Moja štikla”, s kojom smo išli na Eurosong. To niko ne bi otpjevao, ali ja se nisam libila da snimim stvari koje su mene radovale i veselile. Mene aplauz više ne zanima. To sam dobila. Zanima me samo da sam ja sretna.

Komentari

komentara