Magazin

TOPLO-HLADNO – U utorak do 22 stepena, u četvrtak SUNOVRAT TEMPERATURE!

Napisao admin

Temperature će ove sedmice biti znatno iznad prosječnih vrednosti za ovo doba godine, a u utorak će u pojedinim mjestima regije dostići i 22 stepena. Ipak, ne treba se radovati previše.


Već u četvrtak slijedi osjetno hladnije vrijeme i nagli pad temperature za čak 13 stepeni! Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, ističe da će u prvih deset dana februara temperatura vazduha biti znatno iznad prosjeka, a da se nakon toga mogu očekivati kratkotrajna zahlađenja.

 

– U većini dana to bi bilo iznad deset stepeni, a u utorak će biti ekstremno toplo za februar mjesec, kad će maksimalne temperature biti od 16 do 22 stepena. U tom periodu najhladniji dan biće četvrtak, kad se očekuje pad temperature ispod deset stepeni i maksimalne temperature iznosiće od pet do devet stepeni. Na planinama će padati snijeg, a poslijepodne kratkotrajni snijeg padaće ponegdje i u nižim predjelima brdsko-planinskog dijela Srbije – kaže Todorović.

 

Prema njegovim riječima, od petka slijedi razvedravanje i toplije vrijeme, a za vikend temperature će dostići do 15 stepeni.

 

– U periodu od desetog do 20. februara očekuju se česta naoblačenja i kratkotrajna zahlađenja, ali blaža nego u januaru i s kišom. Može da se desi da bude snijega, ali to nije izvijesno. U tom periodu u najhladnijim danima temperature će biti nekoliko stepeni iznad nule, a u najtoplijim oko deset stepeni – objašnjava Todorović i dodaje da zasad djeluje da će ovaj februar biti topliji nego prethodne godine.

kurir

Komentari

komentara