Magazin

DA LI JE OVO MOGUĆE? – Pogledajte gdje će robijati svirepi ubica Tijane Jurić!

Napisao admin

Surčinski kasapin Dragan Đurić (35), koji je prošlog ljeta ubio Tijanu Jurić (15) u Bajmoku, prebačen je na izdržavanje kazne od 40 godina u najmoderniji srpski zatvor “Nova skela“ u Beogradu. Tamo će poslije detaljnog “posmatranja“ biti odlučeno s kim će dijeliti dvokrevetnu ćeliju. On se trenutno nalazi u Prijemnom odjeljenju, gdje će biti podvrgnut zdravstvenim, psihijatrijskim i bezbjednosnim procjenama, na osnovu kojih će mu biti dodijeljen “kompatibilan“ cimer.


Zaštita bezbijednosti

 

S obzirom na to da se u ovoj ustanovi već nalaze osuđeni za slična djela, poput Mališe Jevtovića i Dragana Nikolića Čombeta, sasvim je moguće da bude smješten sa jednim od njih!

 

– U pitanju je zatvor u kojem ne postoje grupne sobe, već su sve dvokrevetne. Postoji i nekoliko samica, ali se osuđenici upućuju u takvu vrstu izolacije samo po kazni. Ko bi mogao da dijeli ćeliju sa Đurićem, zavisi samo od procjene relevantnih stručnjaka. Osnovni princip je da to bude neko s kim mu neće biti ugrožena bezbijednost – kaže za Informer izvor iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Osim Jevtovića, silovatelja i ubice male Katarine Janković (3), i Čombeta, ubice Tamare Ivanović (13), u ovom zatvoru se nalazi i serijski silovatelj Saša Mega, koji je osuđen na 20 godina. Ukupno čak 72 zatvorenika tu služe najteže kazne od 40 godina, među kojima su masovne ubice, najgori pedofili, krupni dileri droge…

 

Bez obzira na krajnje opasno društvo, ovaj zatvor priželjkuju mnogi jer je, bez svake sumnje, najkomforniji i pruža osuđenicima najviše sadržaja.

 

Svi oni imaju na raspolaganju dvije sportske hale, vježbaonice, molitveni dom za pravoslavnu, katoličku i islamsku vjeroispovest, slikarski atelje, stomatološku i ljekarsku ordinaciju i četiri “ljubavne sobe“!

 

– Zatvor ima ukupno 230 ćelija, od kojih je svaka opremljena krevetom na sprat, stolom, dvije stolice i kupatilom. Iz bezbjednosnih razloga u sobama nema tuševa sa crijevom, niti vrele vode, ali ugrađeni su interfoni kako bi osuđenici mogli da pozovu komandire. Dvije ćelije, 13 i 14, uređene su za osobe sa posebnim potrebama – dodaje naš sagovornik.

 

Srpski Alkatraz

 

Po stepenu obezbjeđenja ovo je najsigurniji zatvor u Srbiji, dvostruko opasan žicom! Na ulazu su neprobojna stakla, KD vrata najnovije generacije, rendgen, tunel za skeniranje posjetilaca i prostorije za ručni pretres.

 

Cijeli kompleks ograđen je perimetarskim sistemom zaštite, a sam objekat IC senzorima i sa 300 kamera za video-nadzor. Sve osmatračnice imaju neprobojno “pancir“ staklo. Jedino mjesto koje nije pokriveno kamerama jeste “ljubavna soba“.

 

Đurić je pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu jer je krajem jula 2014. u Bajmoku oteo, pokušao da siluje, i zadavio maloljetnu Tijanu Jurić, čije je tijelo potom zakopao na deponiju u blizini Sombora. Uhapšen je poslije nepune dvije nedjelje u mesari u Surčinu u kojoj je radio i priznao je zločin. 

(Informer.rs)

cure.ba

Komentari

komentara