Magazin

Nisu svi za školu – Estrada: Neko tri razreda, neko dva fakulteta!

Napisao admin

Da je pesma slast posle koje se teško hvataš knjige, dokazuje obrazovanje mnogih zvezda.


Seka Aleksić (Foto: arhiva)

Veliki deo stare garde estrade nije ostao samo na tablici množenja. Svoju diplomu osnovne škole Vesna Zmijanac,,obogatila je ’’diplomom daktilografskog kursa, Lepa Lukić je završila srednju poljoprivrednu školu ,baš kao i Svetlana Ražnatović, dok je Seka Aleksić završila srednju frizersku školu.

Iz prve linije estrade, srednjoškolci su i Dragana Mirković, koja je završila srednju trgovačku, a ni mlađa generacija se nije trudila da nauči više.Milica Todorović i Stevan Anđelković su završili srednju muzičku školu u Kruševcu, a Katarina Živković se odlučila za srednju medicinsku.

Srednjoškolci ili večiti studenti su i Vlado Georgiev i Sergej Ćetković. Sergej još ima dokumenta na teoretskom odseku Muzičke akademije na Cetinju, a i Vlado još nema završenu Muzičku akademiju.

Za razliku od njih ,Saša Kovačević je na akademiji umetnosti diplomirao na smeru za snimanje i dizajn zvuka. Katarina Grujić je student fakulteta Medija i komunikacija, a Nataša Bekvalac je valjda po savetu tate Dragoljuba poznatog trenera, završila višu trenersku školu.

Severina nije završila muzičku školu , već bibliotekarski smer srednje škole. Najveća folk zvezda regiona Lepa Brena završila je srednju turističku školu.

Večiti studenti bili su i Goran Bregović (nesuđeni diplomirani filolog), Bajaga  (student jugoslovenske književnosti) , kao i Haris Đžinović ,koji zamalo da postane pravnik.

 

Fakultetlije

Zdravko Čolić – ekonomista

Neda Ukrade –  diplomirala engleski jezik i prava na Univerzitetu u Sarajevu

Aleksandra Kovač – magistrirala filmsku muziku na univerzitetu u Edinburgu.Postala je stručnjak za filmsku muziku

kurir.rs

Komentari

komentara