Magazin

KARLEUŠA PONOVO OSUDILA GENOCID U SREBRENICI – Jedna djevojka nije bila zadovoljna njenom objavom pa je iskritikovala, evo šta je pjevačica uradila

Napisao admin

Jedna od rijetkih javnih ličnosti iz Srbije, naročito kada su u pitanju pjevačice (ako ne i jedina) koja svake godine 11. jula na svojim društvenim mrežama javno osudi genoid u Srebrenici jeste Jelena Karleuša.


Jelena Karleuša (Foto: Arhiva)

Poznata kao osoba koja nema dlake na jeziku i koja ljude ne razvrstava po tome koje su nacionalnosti, plavokosa pjevačica je više puta pružila podršku onima koji su ostali bez najmilijih tokom devedesetih godina, zbog čega je vrlo često bila izložena na linč. 

 

Jelena Karleuša je i ove godine na svom fejbuk profilu koji broji preko 680.000 fanova postavila fotografiju u opisu koje je napisala datum: 11.7.1995., što sugerira na to da počinjeno zlo nikada ne trebamo zaboraviti i da se više nikom ne ponovi.

 

Inače, radi se o fotografiji na kojoj je upravo JK, a preko koje je urađen krst crvene boje, koji je pjevačica postavila jer su u ime njega učinjena velika zlodjela, te je prolivena krv. Crveni krst je boja prolivene krvi, a pjevačica je slikom poručila da je tog 11-og krst uprljan krvlju nevinih ljudi. Jelena je izazvala divljenje, jer je ponovo imala hrabrosti da osudi loša djela zlih ljudi, no nekom je zasmetao krst na slici. 

 

Tako joj je jedna djevojka poručila da objasni zašto krst za 11.7.2015., a pjevačica joj nije ostala dužna, pa je napisala kratak komentar: “Hajde razmisli malo… Pogledaj njegovu boju…“

 

Jelena je i prošle godine osudila dešavanja u Srebrenici i to uz sljedeću poruku: 

 

11.7.1995

Počnite da brojite do 8.372…

Uz svaki izgovoreni broj, zamislite da je jedan ČOVEK pao…

Brojte…

1, 2, 3, … 100, 200, 500, … 1000, 2000, 3000, …

Koliko treba vremena da se ubije 8.372 ljudi?

Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla.

 

Zar je moguće da se to desilo?

Da.

Za nauk svima nama, za nauk novim generacijama.

Da se ludilo ne ponovi. 

 

SREBRENICA-11. 7. 1995

ekskluziva

Komentari

komentara