Magazin

Nikada zaboraviti – Sa Starog mosta u Mostaru danas izveden skok bez aplauza za žrtve Srebrenice!

Napisao admin

Na 20. godišnjicu genocida u Srebrenici Mostar je danas svijetu poslao jasnu poruku, da se jedan od najvećih zločina ne smije zaboraviti i nikad više nikome ponoviti.


Stari most (Foto: ekskluziva)

To je bila jasno ispisana poruka na velikom transparentu Don`t forget genocid in Srebrenica veličine 16 sa 20 metra koju su mostarski ikari simbolično pustili sa Starog mosta u 11 sati i 7 minuta, uz skok bez aplauza koji je izveo mladi mostarski skakač Adis Boškailo, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Prije samog performansa sa Starog mosta pročitana su imena žrtava iz Srebrenice, a potom su ikone mostarskih skokova Lorens Listo i Samir Zukanović – Lile u ime grada na Neretvi čitavom svijetu poslali poruku sa Starog mosta.

 

“Skok bez aplauza za žrtve Srebrenice tradicija je već godinama, a ove godine smo prvi put s UNESCO-ovog spomenika odlučili transparentom svijetu poslati poruku, da se zločin nikad ne zaboravi i nikada ne ponovi“, kaže mostarski šampion Lorens Listo.

 

Prijedlog o obilježavanju genocida nad Bošnjacima je, kako naglašava Samir Zukanović – Lile, dao dugogodišnji šampion mostarskih skokova Arman Puzić, koji je u ime skakača danas na komemoraciji u Srebrenici.

 

Aktualni mostarski šampion skokova sa Starog mosta Lorens Listo ističe da poruka sa Starog mosta koji je ove godine u centru svjetske javnosti treba imati posebnu težinu.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara