Magazin

Otac Tijane Jurić u suzama – Monstrum Dragan Đurić osuđen ….

Napisao admin

U višem sudu u Subotici danas u 10 časova Gordana Kojić, predsjedavajuća Vijeća sudija izrekla je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina Draganu Đuriću (34), mesaru iz Surčina, koji je ubio Tijanu Jurić (15). Više javno tužilaštvo teretilo je Đurića za pokušaj silovanja i teško ubistvo, i vijeće sudija je za pokušaj silovanja presudilo 12 godina, a za teško ubistvo 40. Objedinjena kazna ubici je takođe 40 godina.


Sudija je u obrazloženju presude navela da su uzete u obzir i olakšavajuće okolnosti koje je tokom suđenja odbrana iznosila, ali ni one nisu promijenile mišljenje da Đurić dobije manje od maksimalne kazne.

 

Viktor Gosiljac, advokat Đurića, je nakon presude rekao da je ovo samo kraj prvog čina i da će uložiti žalbu, kao i da “ništa nije bilo iznenađenje u sudnici“.

 

Predstavnici Tužilaštva i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su ranije za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

 

Igori Jurić, otac zvjerski ubijene djevojčice Tijane (15), nije mogao da prestane da plače kada se obratio novinarima poslije izricanje presude Draganu Đuriću ispred Višeg suda u Subotici.

 

– Hvala svima koji su od početka bili uz moju porodicu, od trenutka kada je TIjana nestala i onda kasnije – rekao je Jurić, sa suzama u očima.

 

Pravda nikad neće i ne može biti zadovoljena, ali su Srbija i pravosuđe u Srbiji pokazali da imaju snage i da moraju biti na strani djece i na strani žrtve više nego na strani ubica i na strani zločinaca, rekao je Jurić.

 

On je rekao da je “presuda upravo onakva kakvu je očekivao i kakvu se nadao da će biti“.

 

“Iskreno se nadam i moliću se Bogu da se ovo više nikada ne dogodi, da više niko ne doživi ovakvu bol i da nikada više ni jedan zločinački um ne pomisli da uradi ovako nešto jer, evo, može bar da zaključi kakva će biti kazna” – rekao je Jurić.

 

U višem sudu u Subotici danas u 10 časova Gordana Kojić, predsjedavajuća Veća sudija izrekla je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina Draganu Đuriću (34), mesaru iz Surčina, koji je ubio Tijanu Jurić (15).

blic

Komentari

komentara