Magazin

Istina o policijskoj potrazi u Srbiji – Kako je pronađen ubica Tijane Jurić?

Napisao admin

Potraga za Tijanom jedna je od najobimnijih u istoriji srpske policije.


Ubica (Foto: Ekskluziva)

Ona je počela u noći kad je Tijana posjednji put viđena, a veliki problem u bržem rješavanju slučaja napravili su mještani, koji su sami u potrazi za nestalom djevojkom nehotice uništili dokaze u Bajmoku.

Na mjestu gdje je Tijana oteta pronađeni su njena patika i nokat, i to je bio prvi trag policije.

Sistem eliminacije

– Dokazi su bili lošeg kvaliteta jer su ih mještani pomjerali i gazili. Tokom istrage više od 100 ljudi pozvano je na razgovor u policiju i tada su se pojavile prve indicije koje su ukazale na Đurića. Ubrzo smo na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrdili da je kritične noći bio na mjestu zločina – objašnjava sagovornik Kurira kako je počela potraga za ubicom male Tijane.

Sistemom eliminacije Dragan Đurić se našao među sumnjivim osobama.

– Policija ga je držala na oku nekoliko dana, ali njegovo ponašanje nije bilo neobično za normalnog čovjeka. Nije odavao utisak osobe koja je počinila tako gnusan zločin o kom bruji cijela zemlja, a zbunjivalo nas je i to što nikakvu vezu između njega i Tijane nismo uspjeli da pronađemo, odnosno bili smo sigurni da se nikada ranije nisu sreli – dodaje on.

Bio potpuno miran

Istražitelji su bili gotovo sigurni da je on otmičar, ali nisu znali da li je djevojčica i dalje živa.

– Zbog toga smo čekali da se otkrije i odvede nas na mjesto na kojem smo vjerovali da je čuva. Pošto je iz dana u dan živio normalno, odlučili smo da više ne čekamo i da ga uhapsimo. Bio je potpuno miran kad smo došli po njega na radno mjesto u klanici. Ostao je miran čak i kad smo mu stavili lisice – objašnjava izvor Kurira.

kurir

Komentari

komentara