Magazin

"Mislim da veći pakao od ovog ne postoji" – Otac nestale djevojčice: Goniću Tijanine otmičare do kraja života!

Napisao admin

Nakon nedelju dana bezuspješne potrage za petnaestogodišnjom Subotičankom Tijanom Jurić, njen otac je odlučio da javno progovori o paklu kroz koji prolazi.


Tijana Jurić (Foto: inserbia)

– Mislim da veći pakao od ovog ne postoji. Meni bez Tijane života nema. Ostatak života svodiće mi se na to da nađem ljude koji su to uradili ukoliko ih policija ne nađe – kaže Igor Jurić, otac nestale djevojčice.

Tuga koja je snašla porodicu Jurić otkako je mala Tijana nestala ne jenjava. Od 26. jula, kad je počela potraga za Tijanom, njen otac tvrdi da svakodnevno dobija nove informacije, ali da nijedna od njih ne vodi ka konačnom pronalasku njihove ćerke, pišu Naše novine.

– Jedina zvanična informacija koju imamo jeste da je viđena u Mađarskoj. Ona je sigurno oteta. Kako smo saznali, od 1.300 otmica čak 1.276 bude riješeno i djevojčice su uglavnom pobjegle od kuće ili otišle s dečkom, pa se vratile. Naša djevojčica je divno dijete, nikad nije slagala za ocjenu. Nikad nije rekla da će doći u 10, a da dođe u 10.15. Uvijek se javljala – kaže Tijanin otac.

Njena majka Mirjana, kako tvrdi Igor, ne spava već noćima, nadajući se da će konačno čuti dobre vijesti o ćerki. Nažalost, one druge su mnogo češće.

– Sad svako hoće da profitira na našoj nesreći. Stižu razne informacije, ali ništa konkretno. Prije koji dan je na Fejsbuku otvorena stranica gdje su se lažni otmičari javili da traže milion dinara. Mi smo očekivali da će neko da se javi s otkupom, ali ništa.

Otišla je, jednostavno, nema je. Pet minuta je taj period kad je niko nije vidio i od tada joj se gubi svaki trag. To je prosto nevjerovatno. Policija mi je rekla da nije te patike mislili bi da je svojevoljno otišla – zaključuje Igor Jurić.

U Bajmoku su svi i dalje u šoku zbog nestanka maloljetne Tijane. Proteklih dana imali smo priliku da čujemo po nekoliko sporadičnih slučajeva da su djevojčice navodno nestajale, ali bi se kroz nekoliko dana javljale roditeljima, kao što je bio slučaj s djevojčicom iz Kule.

Međutim, od tog 26. jula, o Tijani se apsolutno ništa ne zna, osim da je signal njenog mobilnog telefona uhvaćen u Mađarskoj, dva kilometra od granice. Zbog svega toga, mladi se u Bajmoku se plaše za svoju bezbjednost.

telegraf

Komentari

komentara