Magazin

Povjerila se u školi – Djevojčica u zadaćnici: Silovao me tetak, zar je to normalno?

Napisao admin

Nasrtao je na nju, ustvrdila je, kada je posjećivala stariju sestru, o kojoj je on skrbio. Sve je počelo kada je imala sedam godina.


Silovanje (Foto: Ilustracija)

”Odvratno je, ali skupila sam snage i napisat ću. Taj čovjek ima više od 40 i kusur godina i silovao me. Da, mene, djevojčicu od sedam godina. Zar je to normalno? Na početku nije bilo tako strašno, bila sam mala i nisam razumjela te stvari, ali s vremenom počneš shvaćati”, napisala je stravičnu priču tada 14-godišnjakinja iz Slavonije.

Seksualno ju je, tereti se, zlostavljao vlastiti tetak, a dušu je otvorila – u školskoj zadaćnici.

Tetak (47) u utorak je osuđen na sedam godina zatvora. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku, a bio je to ponovljeni postupak. Kazna je ostala ista.

Nasrtao je na nju, ustvrdila je, kada je posjećivala stariju sestru, o kojoj je on skrbio. Sa sestrom je izuzetno bliska i povezana. Otac im je sklon alkoholu, a majka se pokušala ubiti.

“Moj takozvani drag i pošten tetak zapravo i nije tako dobar i drag kao što se čini. Potrebna mu je pomoć”, navela je tada.

Škola ispovijest u zadaćnici shvatila ozbiljno, odmah je alarmirala policiju

Sve je počelo još 2005. kada je imala samo sedam godina. Dirao ju je, tereti se, po tijelu, tražio je da i ona njemu čini isto. Plesala je razodjevena pred njim, pokazivao joj je snimku seksa sa suprugom. Na seksualni ju je odnos naveo, prema optužnici, kad joj je bilo 12 godina. Zabranio joj je, piše u optužnici, da ikome išta kaže, a znao joj je davati i novac.

Progovorila je prvi put u zadaćnici u studenom 2012. godine. Škola je to shvatila ozbiljno, alarmirala je odmah policiju i Centar za socijalnu skrb, a tetak je ubrzo uhićen.

“Vjerujem u Boga, ali ponekad imam osjećaj da me ostavio, da me kažnjava za nešto čega ni sama nisam svjesna”, pisalo je u njezinoj zadaćnici. Majci se nije usudila požaliti, kazala je u istrazi, zbog njezina teškog i krhkog psihičkog stanja.

Muškarac poriče krivnju, a riječ je, tvrdi, o manipulaciji njezinih roditelja. Sudilo mu se za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta te za upoznavanje s pornografijom.

Vrhovni je sud poništio prvu presudu jer je, među ostalim, prihvatio prijedlog obrane da se djevojčica ponovno ispita.

To je i učinjeno, ali videolinkom, uz stručnu pomoć. No, nije to promijenilo visinu kazne. Iskorištavao je, stav je optužbe, njezinu nezrelost, tešku obiteljsku situaciju i emocionalnu vezu sa sestrom.

vecernji.hr

Komentari

komentara